e-Devlet'ten hemen bakın! Bu cezayı aldıysanız paranız iade edilecek

Pandemi döneminde ödediğiniz borç tutarlarını geri alabileceksiniz! İşte yöntemi...

e-Devlet'ten hemen bakın! Bu cezayı aldıysanız paranız iade edilecek

Covid-19 pandemisi sırasında maske takmama ve sokağa çıkma yasağına uymama nedeniyle kesilen cezalar için vatandaşlara sevindirici bir haber geldi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 11 Mart 2020 ile 9 Kasım 2022 tarihleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı ve maske cezaları iade edilecek. Başvuru formu ve sorgulama ekranı da yayınlandı.

Koronavirüs salgını sürecinde yüz binlerce vatandaşa kesilen cezaların iadesi için başvuru formu ve sorgulama ekranı 6 Ağustos 2023 tarihinde faaliyete geçti. Resmi Gazete'de yayınlanan kararda, toplamda 321 bin 380 kişiye kesilen 309 milyon liralık para cezasının iade edileceği duyuruldu.

pandemi ceza iade

Başvuru yapabilmek için, önceden kesilen ceza tutanağının birer örneği, ödeme belgesi ve başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Başvurular, 31 Aralık 2024 tarihine kadar vergi dairelerine veya ilgili birimlere internet üzerinden, posta yoluyla veya diğer vergi daireleri aracılığıyla yapılabilecek.

pandemi ceza iade

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre, 7420 sayılı Kanunun geçici 4 üncü maddesi kapsamında Covid-19 pandemisi nedeniyle verilen cezaların tahsilinden vazgeçildiği ve bu cezaların başvuruların uygun şartlar altında yapılması halinde iade edileceği belirtildi.

Vatandaşlar, ived.gib.gov.tr adresi üzerinden daha önce ödedikleri cezaları sorgulayarak, iade sürecine dair bilgi alabilecekler. Covid-19 pandemisinin etkilerinin hala hissedildiği bu dönemde, vatandaşlara sağlanan bu iade imkanı, birçok kişi için olumlu bir gelişme olarak karşılanıyor.