Ebrar Sitesi'nin kurucusundan alçak savunma

Depremde bir çok kişinin mezarı olan Ebrar sitesi ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Bu açıklama nedir? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Ebrar Sitesi'nin kurucusundan alçak savunma

Kahramanmaraş depremi ardından bir çok kişi yaşamını yitirmiş bulunmaktadır. Ebrar sitesi kurucu yöneticisinden açıklama geldi. Bu açıklama nedir? Tüm detaylar haberimizde.

DEPREM SONRASI EBRAR SİTESİ YÖNETİCİSİ AÇIKLAMA YAPTI!

Kahramanmraş depreminde binaların yıkılmasıyla bir çok can kaybı yaşandı. Ebrar Sitesi ise 1.400 kişinin mezarı olmuştu.deprem

Ebrar Sitesi kurucusu Tevfik Tepebaşı, davanın ilk duruşmasında savunmada bulundu. Yerin çürük olduğu ve aynı zamanda depremin de beklenenden oldukça büyük olduğundan ötürü binanın yıkıldığını dile getirdi.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşmişti. 1.400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nde 1 tutuklu 5 sanık bulunmaktadır. 22,5 yıla kadar hapis kararı alındı. Bu kararla ilgili ilk dava duruşması yapılmış bulunmaktadır. Dava Kahramanmaraş 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu Ahmet Özdemir (64) ile Tevfik Tepebaşı, cezaevinden duruşmaya katılmış bulunmaktadır. 80 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralandığı N bloğu fenni mesulü Ahmet Özdemir duruşmasında savunmayla başladı. 1997 yönetmeliğine bağlı olarak yapılan yapının birinci derece deprem karşısında dayanıksız olacağını dile getirdi.

Yakınlarını kaybeden Fatma Nur Özbağış, sanıkların cezalandırılması gerektiği yönünde görüşünü savundu. 'Sen de bizim sınandığımız gibi sınan.' diyerek söz hakkında bulundu.

Mahkeme heyeti duruşmayı tutuksuz yargılanan Mustafa Timurbanga'yı yakalama kararı ile sonlandırdı. Duruşma ertelendi.