Ek MTV ödemesi iptal mi edildi? Gelir İdaresi’nden açıklama!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan açıklamada, 'Ek MTV'nin sonlandırılmasına ilişkin haberlerin asılsız olduğunu belirterek, 'Ek MTV ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nde açılan davanın henüz karara bağlanmadığını' belirtildi.

Ek MTV ödemesi iptal mi edildi? Gelir İdaresi’nden açıklama!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) resmi internet sitesinden "ek taşıt vergisi"ne ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, 6 Şubat 2023'te 11 eyaleti kasıp kavuran ve 13 milyona yakın insanı etkileyen deprem felaketinin yol açtığı hasarı telafi etmek amacıyla getirilen yeni verginin MTV tarafından karşılanacağı da belirtildi.

Ek MTV ödemesi iptal mi edildi

Söz konusu vergi ödemesinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği yönünde ortaya çıkan haberlerin yanlış ve aynı zamanda da yanıltıcı olduğu vurgulanan açıklamada, "Ek MTV ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nde açılan davanın henüz karara bağlanmadığı" belirtildi.

Yalan haberlere güvenmemek ve zamanında ödeme yapmak vergi mükellefinin çıkarınadır. Ödemeleri kolaylaştırmak amacıyla 31 Ağustos'ta sona eren verginin ilk ödeme süresinin uzatıldığını kaydeden kuruluş, bu sürenin bugün itibarıyla sona ereceğini kaydetti.