Emekliler gözünü faltaşı gibi açacak! Maaşlara 5000 TL'lik zam için kritik tarih

Emeklilerin yüzünü güldürecek haberler geldi! Ek 5 bin TL zam yapılacak! Tüm detaylar haberimizde.

Emekliler gözünü faltaşı gibi açacak! Maaşlara 5000 TL'lik zam için kritik tarih

Ara zamlardan memnun olmayan emeklilerin cebi rahat edecek! 5 bin TL ek zamlar ilaç gibi geliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLERE EK 5 BİN TL ZAM

Temmuz ayında emeklilere ve memurlara ara zamlar yapılmıştı. Ancak ülkedeki birçok emekli yapılan zam oranlarını az buldu ve memnun olmadı. Emeklilerin yüzünü güldürecek haberler geldi. Emekli ikramiyelerine 150 bin TL, maaşlara ise ek 5 bin TL zam yapılması bekleniyor. Maaş zamlarında en önemli etken memurlara verilen 3600 ek gösterge olarak biliniyor. Ancak geçtiğimiz dönemde ek gösterge sadece öğretmen, polis, din görevlisi ve hemşirelere veriliyordu.

emeklilere ek 5 bin tl zam geliyor

 Yapılacak yeni düzenlemeye göre 3 bin 600 ek gösterge bütün memurları kapsayacak ve bu durum emekli maaşlarında ve emekli ikramiyelerinde önemli artışlar yaşatacak. Sosyal Güvenlik Baş Uzmanı İsa Karakaş tarafından yapılan açıklamaya göre 3 bin 600 gösterge alacak memurların emekli ikramiyelerinde 150 bin TL artış yaşanacak ve 4 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında maaş artışları yaşanacak. 3600 ek gösterge birinci derece memurlara verilecek. Sadece ikinci dereceye kadar yükselme hakkı olan ilkokul, ortaokul, lise mezunlarına bu hak verilmeyecek. Toplu sözleşme ile ilgili son gelişmelerin ve 3600 ek gösterge düzenlemelerinin meclis açıldıktan sonra Ekim ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.