Emeklilerin ve memurların tüm dikkati enflasyon rakamlarında

Milyonlarca çalışan, memur ve emekli Çarşamba günü açıklanması beklenen enflasyon rakamlarını takip ediyor. TÜİK tarafından açıklanacak Haziran ayı enflasyon verilerinin 6 aylık enflasyon fark oranını belirlerken, 6 aylık enflasyon fark oranının, memur ve emekliler için geçici ücret artışlarının miktarını belirleyecek tartışmasız en önemli tablolardan biri olacağı belirtiliyor.

Emeklilerin ve memurların tüm dikkati enflasyon rakamlarında

Memur ve emekli zamlarını bekleyen milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerini bekliyor. Enflasyon verileri bilindiği üzere her ayın 3'ünde yayınlanırken, Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı açıklamada Haziran ayı enflasyon verilerinin bayram günleri nedeniyle 5 Temmuz'da duyurulacağı kaydedildi. Çarşamba günü saat 10.00 gibi açıklanması beklenilen Haziran enflasyon oranları 6 aylık enflasyon açığının netleşmesine yardımcı olacak.

Memur ve emeklilere yönelik zammı belirleyecek olan altı aylık enflasyon farkı, bir önceki aya göre yılın ilk beş ayı için 14,52 olarak belirlendi.

Emeklilerin ve memurların tüm dikkati enflasyon rakamlarında

PİYASA KATILIM ANKETİ AÇIKLANDI

Merkez Bankası, geçtiğimiz gün Haziran ayını gösteren piyasa katılımcıları anketini yayınladı. Geçen ay %2,49 şeklinde çıkan HaziranTÜFE artış beklentisi yeni anket dönemi içinde %2,81'e yükseldi. Bu yılın sonunda TÜFE'de artış beklentisi ise %38,55.

TÜFE artış beklentisi 12 ayda %29,84'ten %30,65'e yükselirken, 24 ayda %17,74'ten %18,12'ye geriledi. Son anket döneminde TÜFE beklentisi %29,84 iken bu anket döneminde %30,65'e yükseldi. Aynı anket döneminde 24 ay sonra beklenen TÜFE sırasıyla %17,74 ve %18,12'dir.