En düşük emekli maaşına yüzde 60 zam ayarı! Yeni rakamı duyan bayram ediyor

Emekli maaşına yapılan ara zamlar yeterli bulunmadı. Yeni formüle göre 10 bin TL olabilir! Tüm detaylar haberimizde.

En düşük emekli maaşına yüzde 60 zam ayarı! Yeni rakamı duyan bayram ediyor

Emekliler maaşlarda yapılacak yeni iyileştirmeleri merakla bekliyor. İddialara göre en düşük emekli maaşı 10 bin TL olabilir! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL OLABİLİR

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan ara zamlar yeterli bulunmadı ve emekliler her fırsatta taleplerini dile getirmeye devam etti. Gözler Ocak ayında yapılacak zamlara çevrildi. Temmuz ayı ara zamlarında SSK ve Bağ Kur emeklisi maaşlarına yüzde 5.23, memur emeklisi maaşlarına yüzde 7.45 refah payı eklendi ve toplam yüzde 25 oranında zam yapıldı. Refah payı eklense de maaşlarda en önemli olan tutarlar enflasyon farkları oldu. Ocak ve Temmuz aylarında belirlenen 6 aylık enflasyon rakamları emekli maaşları için önem taşıyor. Enflasyon verileri her ay açıklanırken tahmini rakamlar da iddia olarak yer alıyor. Emekliler Ocak ayı zamlarını 3 Ocak tarihinde öğrenecek. Zam oranları da şimdiden belirlenmeye başladı. Temmuz ayı enflasyon verileri yüzde 9.49 olarak belirlendi. 

en düşük emekli maaşı 10 bin tl olacak

İddialara göre Merkez Bankası sene sonu enflasyon tahminlerine göre senenin ikinci yarısında enflasyon oranının yüzde 31.92 oranında belirlenmesi bekleniyor. Emekli maaşlarına enflasyon farkı dahil yüzde 25.92 artış yapılması iddia ediliyor. Ağustos ayında belirlenmesi beklenen toplu sözleşme oranları da emekli maaşlarına yansıtılacak. Merkez Bankası oran tahminlerine göre en düşük emekli maaşının 8 bin TL olması bekleniyor. 7 bin 500 TL ve üstü emekli maaşı alanların maaşları ise 10 bin TL'ye yükselebilir. Ocak ayında emekli maaş zamları 6 bin 250 TL üstünden yapılacak. Eğer taban ve kök maaş uygulamaları olmasaydı düşük primle emekli olan vatandaşlar 3 bin TL, 4 bin TL, 5 bin TL maaş alacaktı. Yüzde 30 zam yapılması durumunda maaşlar 8 bin TL'ye yükselecek. Aynı zamanda en güçlü ihtimal de en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükselmesi. Refah payı eklenerek yüzde 31.92 oranında zam yapılması bekleniyor. Eğer bahsi geçen formüller uygulanırsa emekli maaşlarına yüzde 60 oranında zam yapılmış olacak. 6 aylık enflasyon farkı üstüne refah payı da eklenecek.