Erken emeklilikte flaş hamle! Devlet 12 bin 804 liral prim desteği veriyor..

Emekliliğine ilişkin dikkat çeken bazı detaylar hakkında bilgiler verildi. Bu kapsamda ev hanımları için emeklilik hakları ile ilgili merak edilen bir soru yanıtını buldu. Sonuç olarak; kadınlar için emeklilik yaşı, anne ve çocuk sayısı durumuna göre düşmektedir. Ev hanımlarının gönüllü sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanıyor. Emeklilik tasarrufları, kadınların erken emekli olmasına ve daha az ödeme yapmasına olanak tanır. İşte detaylar..

Erken emeklilikte flaş hamle! Devlet 12 bin 804 liral prim desteği veriyor..

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan seçim beyannamesi, sigorta sisteminde toplumun bütün kesimlerinin güvenliğini sağlamak için yeni adımlar atıldığını vurguladı.

Bazı meslekler için özel sosyal sigorta sisteminin kurulması, bakım sigortasının getirilmesi, ev hanımları için sigorta prim desteği, hane başına bir sigortalı için aile destek sigortası gibi yeni sistemler hayata geçirilmektedir. Ev hanımları için emeklilik yaşı çocuk sayısına göre düşürülüyor ve devlet tarafından ödenen yıllık prim desteği 12 bin 804 lira oluyor..

Erken emeklilikte flaş hamle! Devlet 12 bin 804 lira prim desteği veriyor!

AİLE KORUMA KALKANI

Seçim programının ana ayaklarından biri olan Aile Koruma Kalkanı Programı, sosyal güvenlik sisteminin kapsamını genişletmektedir. Tam gün çalışan ev kadınlarının yeni yuvalara başlamaları ve emekliliklerini desteklemenin yanı sıra, bakım sigortası devreye giriyor. Yaşlı bakım sigortasının teknik ve hukuki altyapısı hızla tamamlanacaktır.

Bakım sigortasının uygulamaya konduğu ülkelerde, çalışırken ödenen sigorta primleri, yaşlılıkta çeşitli uzun süreli bakım ihtiyaçlarını karşılamak için biriktirilir. Küresel uygulama, aylık brüt gelirinizden yüzde 1-2 oranında bir prim kesmektir.

Avrupa'da uygulanan ve ILO uluslararası anlaşmalarında bulunan aile sigortası desteği çerçevesinde de yeni uygulamalar ortaya çıkacaktır.

Erken emeklilikte flaş hamle! Devlet 12 bin 804 lira prim desteği veriyor!

Sabit gelirli kişinin geliri yetmiyorsa, evde hasta, çocuk ya da kişi çalışıyorsa, masrafları devlet karşılıyor. Aile Destek Sigortası, asgari ücretin altında kazanan ve hiçbir geliri olmayan tüm aileleri kapsar. Yeni dönemde her hanede bir kişi istihdam edilecek, aileler de sosyal güvence kapsamında olacak.

EV HANIMLARINA PRİM DESTEĞİ

Kadınlar için emeklilik yaşı, anne ve çocuk sayısı durumuna göre düşürülecek. Ev hanımlarının gönüllü sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanıyor. Emeklilik tasarrufları, kadınların erken emekli olmasına ve daha az ödeme yapmasına olanak tanır.

Bugünden itibaren devletin ev hanımlarının emekliliği için ödediği aylık prim 1.067 lira olurken, 3.202 lira yerine 2.135 lira yatırım yapılacak. Dolayısıyla verilen yıllık destek 12.804 liradır. Asgari ücret ne kadar yüksek olursa, prim sübvansiyonu da o kadar yüksek olur.

Erken emeklilikte flaş hamle! Devlet 12 bin 804 liral prim desteği veriyor

ÖZEL SİGORTA PROGRAMLARI OLUŞTURULACAK

Deklarasyon, tüm çalışanlar için güvenli bir çalışma hayatı vaat ediyor, ancak aynı zamanda işsizlik maaşı talep etme koşullarını da gevşetiyor. Sosyal güvenlik kapsamını en üst düzeye çıkarmak için mevsimlik tarım işçilerinide arası alan gruplara yönelik özel sosyal güvenlik programları oluşturulmaktadır.

Bu, pasif çalışma programlarına erişimi iyileştirecek ve işsizlik sigortası fonlarına uygunluğu kolaylaştıracaktır. Yaşlıların üniversite eğitimini kolaylaştırmak için esnek bir sistem kurulacak.