Ev sahipleri ve kiracılara kötü haber tez ulaştı

Asgari ücret artışının ardından dikkatler kira fiyatlarına odaklandı. Bu kez durumdan kiracı değil ev sahibi etkilendi. Bu ödemelerin 2024 yılında yüzde 47 oranında artması planlanıyor. Şimdi sorun şu ki, insanlar daha ceplerine ulaşamadan maaşlarını kaybediyorlar. İşte konuyla ilgili detaylar..

Ev sahipleri ve kiracılara kötü haber tez ulaştı

Asgari ücrete yüzde 49 zam yapıldıktan sonra her şey artmaya başladı. Henüz asgari ücretli çalışanların cebine ulaşmayan zamlar erimeye başladı bile. Edinilen bilgiye göre bu ödemenin 2024 yılında yüzde 47 oranında artması planlanıyor.

ZAMLAR PEŞ PEŞE GELİYOR

Yıllardır kira sorunu yaşayan ev sahipleri zor durumda kalacak. Edinilen son bilgilere göre asgari ücret artışına paralel bir artış da vardı. Pek çok kategoride Ocak ayında bu yana artışlar görülecek ve artışların yıl boyu devam edecek. . Artan asgari ücret halkın cebine ulaşamadan yok olmaya başlayacak. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde ağırlaşan konut sorununun dışında v sahiplerinin ödediği harçlar da artıyor.

Ev sahipleri ve kiracılara kötü haber tez ulaştı

YÜZDE 47 ZAM!

Bu ödeme artık kira fiyatına artış olarak yansıdı. Ödemeler ev sahiplerini ve kiracıları etkileyecek ve %47 oranında artacak. Sektör uzmanları yeni yılda inşaat maliyetlerinde beklenen artıştan bahsetti. Konut personeli maaşları, elektrik, su, doğalgaz, temizlik malzemeleri, araç ve gereç giderlerinin payının artması bekleniyor.

Katkı paylarındaki artışlar giderlerdeki artışlara da yansımaktadır. Apartman ve gayrimenkullere ilişkin genel kurallara ilişkin sektör uzmanlarının görüşlerinde "Ev sahiplerinin ve kiracıların katılımı çözüm bulmada aktif rol oynayabilir. Malzemelerin daha ucuza alabileceğinizi söylenebilir. . Bazıları temizlik malzemelerini indirimli alabileceğinizi de söyleyebilir. Bu, ücret fiyatlarının düşmesine neden olabilir" şeklinde ifadeler yer aldı.