FETÖ'den firari olarak aranan 6 şüpheli İzmir açıklarından kaçarken yakalandı!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakında başlatılan soruşturma kapsamında haklarında arama kararı çıkarılan 6 şüpheli şahsın İzmir açıklarında yatla yurt dışına kaçarken yakalandıkları bildirildi.

FETÖ'den firari olarak aranan 6 şüpheli İzmir açıklarından kaçarken yakalandı!

Edinilen bilgilerde, İzmir'in Seferihisar ilçesinde Seferihisar Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığındaki bir ekip tarafından Urla açıklarında Kuşadası ilçe polisinin de desteğiyle Polonya bandıralı "Gezgin" yelkenlisine operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda teknede 8 kişi, bulundukları yerden alınarak jandarma ekiplerine teslim edilirken yapılan soruşturmada FETÖ soruşturması kapsamında beş eski asker ve bir eski öğretmenin FETÖ soruşturmasından arandığı ortaya çıktı.

FETÖ'den firari olarak aranan 6 şüpheli İzmir açıklarından kaçarken yakalandı

6 zanlı, sorgulanmak üzere bulundukları kentlere gönderilirken teknenin kaptanı T.Ş.'nin ifade işlemleri sonrasın da yardımcısı E.C.C. ile birlikte mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

T.Ş'nin, aslında FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra terör soruşturmasında gri kategoride aranan Kahramanmaraş'ta eski Garnizon Komutanı olarak görev yapan Uzay Ş'nin kardeşi olduğu tespit edildi.