Galatasaray'da ayrılık vakti: Beklentiler boşa çıktı, veda vakti geldi

Kış transfer döneminde kadrosundaki yabancı oyuncu sayısını azaltmayı hedefleyen Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, yıldız ismiyle yollarını ayırma kararı aldı. Aslan'ın yıldız ismi takıma veda ediyor...

Galatasaray'da ayrılık vakti: Beklentiler boşa çıktı, veda vakti geldi

Galatasaray'da şaşırtıcı bir kopma yaşanıyor. Süper Lig şampiyonu, kış transfer dönemine hazırlanırken büyük beklentilerle transfer edilen bir yıldız oyuncu ile yollarını ayırma kararı aldı. Pendispor'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Galatasaray, galibiyet serisini sürdürürken, aynı zamanda bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde başarı elde etme ve Süper Lig'de şampiyonluk hedefini koruma peşinde.

galatasaray

Kulüp, 11 Ocak'ta başlayacak olan kış transfer döneminde kadrosunu güçlendirmenin yanı sıra yabancı oyuncu sayısını da azaltma stratejisi izliyor. Bu doğrultuda yaz transfer döneminde büyük bir umutla kadroya katılan Brezilyalı golcü Tete ile yolların ayrılma kararı alındı.

Galatasaray, bonservis ücreti ödemeden 4+1 yıllık sözleşme ile transfer ettiği Tete ile yollarını ayırmaya karar verdi. Okan Buruk'un raporu doğrultusunda, golcü futbolcunun beklentilerin altında performans sergilediği belirtilerek, teknik adamın Tete'yi takımda görmek istemediği ifade edildi.

tete

Brezilyalı futbolcunun devre arasında kiralık olarak takımdan ayrılabileceği konuşuluyor. Bu sezon Galatasaray forması altında 18 maça çıkan Tete, sadece 1 gol atıp 2 asistle katkı sağlayabildi. 23 yaşındaki golcü futbolcunun güncel piyasa değeri 24 milyon euro ancak bu sezon hiçbir maçta 90 dakika sahada kalamadığı göz önüne alındığında, Galatasaray'ın aldığı bu kararı değerlendirmesi gerekiyor.