Gazze'de katliam sürüyor: 3.300'den fazla can kaybı var

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'de başlayan askeri saldırısı devam ederken İsrail'in korkunç bir saldırıyla soykırım kararlılığını bir kez daha ortaya koyduğu görüldü. Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama vahşetin boyutunu ortaya çıkardı. İsrail'in Gazze Şeridi'nde bulunan El Ahli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda 500'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Avrupa Komisyonu'nun Başkanı Ursula von der Leyen, söz konusu saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El Ahli Baptist Hastanesi'ne saldırısıyla ilgili şunları söyledi: "Sivillerle dolu bir hastaneye saldırmanın hiçbir mazereti olamaz." İsrail'in 7 Ekim tarihinden bu güne kadar Gazze Şeridi'ne karşı gerçekleştirdiği saldırılarda toplamda 3 bin 478 kişi öldüğü en az 13 bin kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze'de katliam sürüyor: 3.300'den fazla can kaybı var

Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı olarak bilinen topyekün saldırısını başlatmasının ardından Filistin güçleri ile İsrail arasında başlayan çatışmalar 12. gününde de devam etti. İsrail güçleri gece boyunca Gazze Şeridi'nin çeşitli yerlerine savaş uçaklarıyla savaş gemileriyle ve top atışlarıyla saldırdı.

Gazze'de katliam sürüyor 3.300'den fazla can kaybı var

İSRAİL HASTANE VURDU: 500 ÖLÜ

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El Ahli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği bombalı saldırıda ölü sayısının 500'e ulaştığı bildirildi. Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü olarak görev yapan Eşref El Kudra, konuyla ilgili açıklama yaptı. Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El Ahli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği bombalı saldırıda ölü sayısının 500'e ulaştığını söyledi.

Gazze'de katliam sürüyor 3.300'den fazla can kaybı var

"AB'den İsrail'e sert tepki"

Avrupa Birliği Komisyonu'nun Başkanı Ursula von der Leyen, şunları söyledi:

"Dün yüzlerce yaralının tutulduğu Gazze'deki hastaneler cehenneme döndü. l-Ely Baptist Hastanesi'nden gelen görüntüler şok edici ve üzücü. Sivillerle dolu bir hastaneye saldırmak için mazeret olmaz. Gerçekler gün yüzüne çıkmalı ve sorumlular hesap vermeli."

Gazze'de katliam sürüyor 3.300'den fazla can kaybı var