Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan kiracılara acil uyarı!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi kayıplarını önlemek amacıyla kira gelirlerinin doğru beyan edilmesi için kirada oturan vatandaşlara yönelik bir çağrıda bulundu. GİB'nin yaptığı duyuruda, kiracıların "Kira Bildirim Formu" doldurmalarının önemine vurgu yapıldı. Bu uygulama sayesinde mülk sahiplerinin beyan ettiği kira gelirleri ile kiracıların ödedikleri kira bedellerinin karşılaştırılacağı ve vergi kayıplarının önüne geçileceği belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan kiracılara acil uyarı!

GİB'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, kirada oturan vatandaşların belirtilen internet adresine girerek "Kira Bildirim Formu" doldurmaları istendi. Bu formun doldurulmasıyla mülk sahiplerinin beyan ettiği kira gelirleri ile kiracıların ödedikleri kira bedellerinin karşılaştırılacağı ve vergi kayıplarının önüne geçilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI DUYURDU

GİB

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı duyuruda, kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında kira gelirlerinin tespiti ve doğru beyan edilmesini sağlamaya yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verileri ve TÜİK istatistiklerinden de faydalanılarak potansiyel kiracılara ait adreslerin tespit edildiği ifade edildi.

Yapılan yoklama sonucunda ulaşılamayan kiracılara belirtilen gün ve saatte, belirtilen adrese gelmeleri için ödenen kiralara ilişkin görüşme mektubu bırakıldığı kaydedildi. Görüşme mektubu bırakılan kiracıların kira ödemelerine ilişkin bildirimlerini vergi dairesine gitmeden Dijital Vergi Dairesi Uygulaması üzerinden yapabilecekleri ifade edildi. Kiracıların Kira Bildirim Formu'nu doldurarak vergi kayıplarının önlenmesine katkı sağlamaları gerektiği belirtildi.

"Kira Bildirim Formu"nun Dijital Vergi Dairesi'ne kullanıcı bilgileriyle giriş yapıldığında sol menüde yer aldığı ve kiracıya, mülk sahibine, taşınmaza ve kira ücretinin yatırıldığı hesap bilgilerine ilişkin bilgilerin doldurulması gerektiği açıklandı. Gelir İdaresi Başkanlığı, kiracıları ve mülk sahiplerini bu konuda duyarlı olmaya ve Kira Bildirim Formu'nu doldurmaya davet etti.