Gökhan Türkmen'e İzmir depremi şoku: Suç duyurusu yapıldı

Ünlü şarkıcı Gökhan Türkmen için suç duyurusunda bulunuldu. Şarkıcı için neden suç duyurusu çıktı? Tüm detaylar haberimizde.

Gökhan Türkmen'e İzmir depremi şoku: Suç duyurusu yapıldı

Deprem sonrası yaptığı beste ve paylaştığı görüntü sebebiyle şarkıcı için suç duyurusunda bulunuldu. Gökhan Türkmen izinsiz paylaşımda mı bulundu? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

GÖKHAN TÜRKMEN İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU!

İzmir depreminden 65 saat sonrasında çıkarılan ve büyük faciayı sembolize eden Elif Perincek'in ailesi suç duyurusunda bulundu.

Gökhan Türkmen deprem hakkında entrümanıyla oluşturduğu bestesi ve İzmir depremi sembolü olan Elif Perincek'in konserde fotoğraflarını ailesinden izinsiz kullanması sebebiyle suç duyurusu aldı.deprem

30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen İzmir Seferihisar depremi 6,6 büyüklüğünde olmuştu. Doğanlar Apartmanı'ndan 65 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perincek depremin sembolü olmuştu. İtfaiye memurunun parmağını tuttuğu fotoğrafla gündeme gelmişti.

7 yaşında oğlu Umut Perincek'in vefatı ardından 'Yüreklere Umut Vakfı'nı kurarak bir çok faaliyette bulunmuştur. Kahramanmaraş depreminde de çocukların yanında olarak psikolojik destek imkanı yaratmıştır. Kızları Elif Perincek'in sürekli deprem ile anılmasından endişe duyarak rahatsızlığını dile getirmiştir. Kızlarının kurtarılma hikayesini besteleyen Gökhan Türkmen konserlerde ve tanıtımlarda görselleri kullanmıştır. Aile ise bu durumdan hoşnut olmamaktadır.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına'na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştur. "Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Yayılması ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet" şeklinde duyuruda bulundu.

Anne Seher Perinçek sanatın ne kadar iyileştirme gücü olsa da kızlarının görüntüsünün kullanılmasının psikolojik olarak zarar verdiğini dile getirdi. Aile büyüme aşamasında bu görüntülerle karşı karşıya kalınmasının rahatsız edeceğini dile getirdi.

İyi güzel ve doğru bir proje olduğunu depremden esinlenerek sanata yansıtıldığını fakat bu durumun aile olarak kendilerini rahatsız edeceğini ifade etti. Çocuğun büyüme aşamasında bundan olumsuz etkilenebileceğini öngördü. Bu sebepten ötürü savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu da ekledi. Anne babası olarak kızları Elif'i koruduklarını dile getirdi. Bu projeden bir çok gelir elde eldiğini ve yayıldığını bir çok yerde kullanıldığını görerek rahatsız olduklarını belirtti. Yayınlanırken herhangi bir izin talebinin gerçekleşmediğini de ekledi.