Göztepe'nin Urla'daki tesisleri yıkıldı!

Urla'nın Torosan mahallesindeki Göztepe yelken tesisi, kıyı ve imar kanunlarına aykırı olduğu gerekçesiyle dün yıkım kararı alındıktan sonra yıkıldı. Tesiste yüzlerce çocuk yelken sporunu öğrenirken, çok sayıda milli sporcu yetiştirdi ve ulusal ve aynı zamanda da uluslararası şampiyonalar için ev sahipliği yaptı. Temmuz ayında düzenlenecek 420. Dünya Yelken Şampiyonası'na hazırlanan uluslararası yelkenciler ise izni iptal edilen tesisten çıkarılınca ortada kaldılar.

Göztepe'nin Urla'daki tesisleri yıkıldı!

Urla'ya bağlı Torosan Mahallesi'nde bulunan ve 2018 yılından bu yana faaliyet gösteren Göztepe yelken kompleksi, geçtiğimiz aylarda şoke eden bir kararla dün yıkıldı.

Göztepe'nin Urla'daki tesisleri yıkıldı

Yüzlerce çocuğun yelken öğrendiği Göztepe'deki Urla Adnan Suvari tesisi yanındaki spor kompleksinin, Kıyı Kanunu ve Şehircilik Kanunu'na aykırı olarak yıkılması kararı alındı. Geçen şubat ayında aldığı yıkım kararı nedeniyle yürütmeyi durdurma kararı alan tesis, dün Göztepe'nin itirazı sonucu açılan davanın reddedilmesi üzerine yıkıldı.

KUPA VE MADALYALAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Göztepe'nin Urla'daki tesisleri yıkıldı

Birçok ülkeden sporcunun antrenman yaptığı, ulusal ve uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yaptığı Urla'daki Göztepe'nin yelken kulübü tesisleri, kayyum Belediye Başkanı Murtaza Dayancı'nın yıkım kararının ardından yıkıldı. Çok sayıda milli sporcunun ağırlandığı tesiste kupa ve madalyalar sokaklara döküldü.

Urla'daki Göztepe yelken tesisinden iş makinelerinin tek katlı prefabrik ahşap yapıyı yıkması sonucu kupa ve madalyaların sokağa atıldığı görüldü. Uluslararası yelkenciler, İzmir 6. İdare Mahkemesi'nce yapı kayıt belgesi iptal olan tesiste 420 Yelken Dünya Şampiyonası'na hazırlanırken, tıkımın ardından ortada kaldıkları öğrenildi.

Göztepe'nin Urla'daki tesisleri yıkıldı

Tesisteki eşyalar, yeni bir bina inşa edilene kadar geçici olarak futbol tesisine taşınacaktır.