Hafize Gaye Erkan imzalı yeni 200 TL'ler tedavüle girdi

2023 yılın son aylarında yeni 200 TL'lik banknotların tedavüle girdiği bilgisi verildi. Yeni ve eski banknotlar arasında farklar oluşurken tüm detaylar haberimizde yer aldı.

Hafize Gaye Erkan imzalı yeni 200 TL'ler tedavüle girdi

TCMB tarafından yeni banknotlar piyasaya sürülürken Başkan Dr. Hafize Gaye Erkan ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay’a ait olarak düzenlenen yeni 200 TL'lik banknotlar dikkat çekti. Eski ve yeni banknotların arasındaki farkların neler olduğu ve tüm detaylar haberimizde...

200 TL'LİK YENİ BANKNOTLAR

7 Aralık 2023 tarihinden sonra 200 TL'lik banknotların tedavül girdiğinin bilgisini verirken eski 200 TL'lik banknotlara bakılarak yeni banknotlar ise Başkan Dr. Hafize Gaye Erkan ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay’a ait bir şekilde düzenlendiği bilgisini verdi.

yeni 200 banknotlar

1211 sayılı Kanun’un Bankaya verilen yetki üzerine E9 Emisyon Grubu VII. tertip 200 TL banknotlar 7 Aralık 2023 tarihiyle beraber tedavüle gireceği bilgisi verildi. Halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu önceki tertip 200 TL banknotlara kıyasla, VII. tertip 200 TL banknotlardaki imzalar Başkan Dr. Hafize Gaye Erkan ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay’a ait durumuna bakılarak düzenleme yapıldı.