Hava sıcaklıkları giderek artıyor! Termometrelerde derece 40'a yaklaştı..

Geç gelen yaz ayları etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Yurdun bazı bölgelerinde hava sıcaklıklarının etkisinin arttığı görülürken bazı illerde termometrelerin 40 dereceye kadar çıkmasının beklendiği bildirildi.

Hava sıcaklıkları giderek artıyor! Termometrelerde derece 40'a yaklaştı..

Meteoroloji yetkilileri yurdun kuzey bölgesinin ve doğu kesimlerinde olan bazı yerlerin parçalı ve az bulutlu, diğer kesimlerinin ise az bulutlu geçeğini belirtirken bazı yerlerde ise havanın açık geçeceğini duyurdu. Sıcak havanın bazı illerde etkisini göstermeye başladığı bildirilirken termometrelerin 40 dereceye kadar çıkacağı uyarısında bulunuldu. Öte yandan, rüzgar kuzeyden hafif, bazen orta yoğunlukta eseceği belirtildi.

Hava sıcaklıkları giderek artıyor! Termometrelerde derece 40'a yaklaşıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre yurdun kuzey bölgesinin ve ayrıca doğu kesimlerinde olan bazı yerlerin parçalı bulutlu, diğer bölgelerinin az bulutlu ve daha açık geçeceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Hava sıcaklıklarının yurdun kuzeybatısında mevsim normalleri aralığında, diğer yerlerde ise normalin 2 ila 4 derece üzerinde olması bekleniyor.

Rüzgarın ise kuzeyden hafif, bazen orta yoğunlukta esmesinin beklenildiği bilgisi paylaşıldı.