Interpol'ün aradığı Abdurrahman Çadırcı, MİT operasyonuyla öldürüldü!

MİT, Interpol'un kırmızı bültenle aradığı PKK/KCK terör örgütünün sözde yürütme konsey üyelerinden Abdurrahman Çadırcı'yı Suriye'nin kuzey bölgesindeki Kamışlı'da düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirdi.

Interpol'ün aradığı Abdurrahman Çadırcı, MİT operasyonuyla öldürüldü!

Güvenlik kaynaklarından edinmilen bilgilere göre; terör örgütü PKK/KCK'nın sözde yürütme kurulu üyesi olan ve "Esad Faraşin" kod adını kullanan Abdurrahman Çadırcı, MİT tarafından hedef olarak listelendi. Çadırcı'nın ayrıca geçmiş zamanda Avrupa'da sorumlu düzey sıfatında bazı faaliyetleri yürüttüğü için de "Esad Avrupa" kod adını kullandığı tespit edildi.

Çalışmalar sırasında meclis üyelerinin güvenlik nedeniyle bir arada kalmadıkları, Irak, Suriye ve Avrupa'nın farklı bölgelerinde bulundukları ve örgütün özel toplantılar için kendilerinin görevlerinden ayrıldığı belirlendi.

Interpol'ün aradığı Abdurrahman Çadırcı, MİT operasyonuyla öldürüldü

MİT, aranan teröristler kırmızı listesinde yer alan ve Interpol'ün kırmızı bülten çıkararak aradığı Abdurrahman Çadırcıı'nın Suriye'de olduğunu öğrenince kuzeydeki yerleşim alanı Kamışlı'da bir çalışma başlattı. Terörist'in MİT'in düzenlediği bir operasyon sonucu etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

ÖRGÜTÜN SÖZDE ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ OLARAK FAALİYET GÖSTERDİ

Başlangıcından bu yana terör örgütünün parçası olan Abdurrahman Çadırcı'nın 1997-1999 yılları arasında Avrupa'da, 2000 yılında da Kuzey Irak'ın Kandil ilçesinde faaliyet gösterdiği belirlendi. 2001 yılından bu yana Interpol'ün kırımızı bülten çıkararak aradığı Çadırcı'nın örgütün Kuzey Irak ve Avrupa'daki faaliyetlerine katıldığı belirlendi. 2008'den 2010'a kadar Moskova'da PKK/KCK yetkilisi olarak adlandırılan Çadırcı'nın 2018 yılından bu güne kadar da PKK/KCK yürütme kurulu üyesi olduğu kaydedildi.