İsmail Kartal ille de o ismi istiyor: 4 yıl sahalardan men edilmişti!

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, mücadeleyi 0-0'lık beraberlikle tamamlayarak aldığı 1 puanla liderlik koltuğunu koruyarak milli araya girdi. Orta saha oyuncularının sakatlıkları nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren Fenerbahçe'nin devre arası transfer planları da netlik kazandı. İşte ayrıntılar...

İsmail Kartal ille de o ismi istiyor: 4 yıl sahalardan men edilmişti!

Trendyol Süper Lig'de liderlik koltuğunda yer alan Fenerbahçe, geride bıraktığı 12 haftada topladığı 31 puanla milli araya girdi. Sarı-lacivertli ekip, son dönemde yaşadığı sakatlık sorunları nedeniyle eksik kadro ile mücadele etmiş ve devre arası transfer döneminde güçlendirme planları yapmaya başlamıştı.

Fenerbahçe, yaz transfer sezonundan beri peşinde koştuğu Milanlı futbolcu Rade Krunic'i kadrosuna katma konusunda olumlu sonuç alamamış ve transferde yeni bir rotaya yönelmişti. Bu doğrultuda, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın öncelikli hedefi olarak Pape Alassane Gueye'nin ismi öne çıkmış. Senegalli futbolcu, hem 6 numara hem de 8 numara pozisyonlarında forma giyebilme özelliğiyle dikkat çekiyor. Fenerbahçe yönetimi, Gueye için araştırmalarına başlamış ve futbolcunun menajerlik şirketi ROOF'la temasa geçmeyi planlıyor.

Sarı-lacivertli kulübün ayrıca Marsilya ile Gueye transferi için pazarlıklara bu ay içinde başlamayı planladığı belirtiliyor. Geçtiğimiz sezon Sevilla'ya kiralanan Gueye, usulsüzlük nedeniyle 4 ay futboldan men edilmişti. FIFA, Senegalli futbolcunun Marsilya'ya transferinde usulsüzlük tespit etmiş, ancak cezasının 7 Aralık'ta sona ereceği bildirilmiş.