İsrail, Gazze'ye kara harekatı başlattı: Can kaybı yükseliyor

İsrail güçleri, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını yedinci gününde de sürdürüyor. İsrail ve Hamas birbirlerine saldırırken can kayıpları artıyor. İsrail güçleri Gazze Şeridi'ne girerek burada baskınlar düzenledi. Gazze'deki mevcut durum hakkında detaylar haberimizde..

İsrail, Gazze'ye kara harekatı başlattı: Can kaybı yükseliyor

İsrail ordusu dün gece Birleşmiş Milletler'e acil bir mesaj gönderdi. Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin 24 saat içinde güneye taşınmasını talep etti. Bu nedenle İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki bir milyon Filistinlinin güneye yerleştirilmesi gerektiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler, söz konusu hareketin yıkıcı sonuçlara yol açabileceği konusunda uyardı. İsrail ordusundan sivillerin güneye taşınması yönündeki talebini geri çekmesi istendi. İsrail ordusu, bu talebin BM personeline yönelik geçerli olduğunu aktardı.

İsrail, Gazze'ye kara harekatı

İsrail: Gazzelilere enerji, su ve yakıt yasaklandı!

İsrail'in Enerji Bakanı Israel Katz, Gazze'ye insani yardımların yasakalndığını belirterek "İsrailli tutuklular dönene kadar ışıkları yakmayacağız, su musluklarını açmayacağız ve akaryakıt kamyonlarının girmesine izin vermeyeceğiz'' dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki silahlı ve sivil nüfusa yönelik toplu cezalandırma uygulamasına uluslararası toplumun tepkisine yanıt olarak Katz, "Kimse bize ahlak dersi vermesin" ifadelerini kullandı.

İsrail, Gazze'ye kara harekatı

Bu haftanın başlarında İsrail Gazze'ye karşı su, enerji, yakıt tedarikini kesti. Gazze, yakıt sıkıntısı nedeniyle çarşamba gününden bu yana karanlığa gömüldü. İsrail, El-Awda hastanesinin tahliyesine yönelik ise yalnızca ki saat süre verildi.

Lübnan devlet haber ajansı NNA, aktardığı bir haberde ülkenin güneyinde bulunan İsrail sınırındaki Alma Şab kasabasında düzenlenen saldırıda Reuters kameramanı Issam Abdullah'ın öldürüldüğünü bildirdi.

İsrail, Gazze'ye kara harekatı