İstanbul buz kesecek: Kar yağışı için tarih verildi

İstanbullulara kar yağışı için tarih verildi! Tüm detaylar haberimizde.

İstanbul buz kesecek: Kar yağışı için tarih verildi

Uzman isim İstanbulluların yüzünü güldürecek gelişmeleri bildirdi! Bu tarihte kar geliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İSTANBUL KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH GELDİ

Ülke genelinde yaşanan iklim değişikliği sebebiyle Kasım ayı sıcaklık rekorlarıyla geçti. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen katıldığı televizyon programında İstanbul için kar yağışı beklentisi olduğunu paylaştı. Gelecek sistemin etkili kış getireceğini ve yaşanan sıcakların unutulacağını, 2 sene önce yaşandığı gibi kar yağışlarının geleceğini söyledi. Orhan Şen konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Hava sıcaklığı ortalama üstündeydi. Yağış azlığı düşündürücü halde. 10-11 Ocak arasında soğuk hava dalgası gelecek. İstanbul'da kar yağışı geliyor. 

istanbul kar yağışı için tarih verildi

Daha 10 gün var, olasılıklar artabilir. Eğer sistem değişmezse bu gelecek sistemin İstanbul'a kar yağışı getireceğini düşünüyorum. Bu sistem öyle bir kış yapar ki o sıcak havalar unutulur, iki sene önceki gibi kar yağışı yaşanabilir. Şiddet ve miktarı önümüzdeki günlerde bildirilecek. İstanbul'da ne olur bakacağız. Bu kadar insanın yaşadığı ilde sıcaklık çevredeki şehirlere göre 3-4 derece fazla olabiliyor. Bunun dışında Trakya sıfır dereceleri görecek. Isı adası sistemi kar yağışını büyük şehirlerde engelliyor. Bu sefer olacak gibi duruyor. Önümüzdeki hafta sonu devam edecek gibi. Bu sistem sonra Anadolu'ya kayacak.'