İstanbul’da bin 100 yıllık İncil ele geçirildi!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından 3 farklı adrese düzenlenen operasyonda, yasa dışı yollarla elde edilen tarihi eser alıcılarını arayan 4 zanlı tutuklandı. Bu eylem sırasında muhtemelen 1.100 yıllık olduğu tahmin edilen İbranice yazılmış bir İncil ele geçirildi.

İstanbul’da bin 100 yıllık İncil ele geçirildi!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin başlattıkları çalışma kapsamında dört kişilik bir grubun ellerindeki İbranice İncil'i 500 bin dolara alıcı aradığı ortaya çıktı. Yapılan incelemede şüpheli kişilerin Eyüp Sultan'da yaşadığı belirlendi.

Tarihi eser satmak için müşteri arayan zanlıları jandarma yakından takibe aldı ve yakaladı. Zanlıların tarihi eserleri satmak için alıcılarla görüşmeyi planladıkları öğrenilince Eyüp Sultan'daki 3 farklı adrese bir operasyon düzenlendi.

İstanbul’da bin 100 yıllık İncil ele geçirildi

101 ADET ROMA VE BİZANS SİKKESİ DE ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda 101 adet Roma ve Bizans sikkesi ile 1.100 yıllık olduğu tahmin edilen deri ve aynı zamanda papirüs kağıdına yazılmış 28 sayfalık bir İbranice İncil'in ele geçirildiği bildirildi.

101 adet sikkenin de ele geçirildiği operasyonda sikkelerin Arkeoloji Müzesi yönetimine teslim edildiği, üzerinde dini motifler bulunan İncil incelenmesi için de İstanbul Yazma Eserler Başkanlığı'nın yetkililerine gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

Gözaltına alınan K.A., M.K. ,R.K. ve D.B. adlı şüphelilerin de ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildiği öğrenildi.