İstanbul'un o ilçesi 2029 yılına hazırlanıyor

İstanbul depremiyle ilgili hazırlıklar son sürat devam ediyor. Bu ilçede çalışmalar hızlandı! Tüm detaylar haberimizde.

İstanbul'un o ilçesi 2029 yılına hazırlanıyor

Beklenen büyük İstanbul depremi için uzmanlar hazırlık çağrısı yapmaya devam ediyor. Bu ilçe 2029 senesine hazırlanıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU İLÇE 2029 SENESİNE HAZIRLANIYOR

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli büyük İstanbul depremiyle ilgili 2029 senesinde Avcılar ilçesinde hiçbir riskli bina kalmayacağını ve bütün riskli binaların yenileneceğini belirtti. Turan Hançerli yaptığı basın toplantısında 1999 senesinden önce inşası yapılan 2 bin 20'dan fazla binanın dönüştürüldüğü ve 2019 senesinde başkanlığa geldikten sonra dönüşüm sayısının 1.500'ü aştığını belirtti. Başkan Hançerli konu ile ilgili şu sözleri söyledi; 'Türkiye ortalamasının çok üstündeyiz. İstanbul ilinde ilçeler arasında bazılarından iki kat öndeyiz, epey yol aldık. Avcılar ilçesinde uzun çalışmalar yaptık. Bir görüş kapsamında 1999 senesinden önce yapılan yapılan hepsinin riskli olduğu ve değiştirilmesi söyleniyor. Kaç yapı var dediğimiz zaman 2019 senesinde seçildikten sonra ikinci ayda bütün yapıları dijital ortama aktardım. 

avcılar ilçesinde riskli yapılar dönüştürülüyor

11 bin 893 planlı alanda 1999 senesinden önce yapılan yapı vardı. Bunların tamamının riskli ve dönüşmesi gerektiği düşünülürse bizim sayımız yüzde 20 oranında ama bir görüşe göre 99 senesinden önce yapılan yapıların yüzde 40 oranının acil şekilde yenilenmesi gerektiği söyleniyor. Yani 4 bin 500 bina. 2 bini gitti bile, yarısına geldik. Bu tesadüf değil. Bu binaların hepsi benim dışımdaki devlet yetkilileri veya farklıları konuştuğunda bina yapmaktan bahseder, yani boş arsaya yapılan binalar. 2029 senesine geldiğimiz zaman beldi siyasetçilerin en az yaptığı ve en çok ihtiyaç duyulan son teslim tarihi geldiği zaman Avcılar ilçesinde hiçbir riskli bina kalmayacak ve ne sebep olursa olsun bahanem de kalmayacak. 2029 senesinde riskli binaların hepsi yenilenmiş olacak. Devam ediyor mu etmiyor mu diye test ediyoruz. Her hafta 5 bina kentsel dönüşüme giriyor. Bu kriz, bu zorluğa rağmen sürdürüyoruz. Özellikle iklim eylem planımız da var. 2022 senesinde yaptığımız değerlendirmelere göre yüzde 40 oranının yüzde 8'ini tamamladık. 2024 senesinde yeniden değerlendirip ne kadar yol geldiğimizi belirleyeceğiz ve hızlanma ya da ekstra yapılacak şeyler varsa bunları ekleyeceğiz.'