İstanbul ve çevre illere sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Ajansı, Marmara bölgesi için sağanak yağış uyarısında bulundu. Bölgede yarın beklenen yağışlar öğle saatlerinden sonra artarak İstanbul, Tekirdağ, Yalova ile Kocaeli'de kuvvetli yağmur ve aynı zamanda sağanak şeklinde olacak. Ayrıca Edirne ve Kırklareli'nin çevrelerinde yağışlar zamanla kuvvetli olması beklenitken yağışların karla karışık yağmur şeklinde görüleceği, yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar yağışlarının yaşanacağı bildirildi.

İstanbul ve çevre illere sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yayınlanan son hava tahminlerinde yarın için Marmara bölgesi için sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Açıklamaya göre, bölgede beklenen sağanak yağışların öğle saatleri itibariyle artacağı, İstanbul, Tekirdağ, Yalova ve Kocaeli'de ise kuvvetli yağmur ve aynı zamanda sağanak şeklinde olacağı belirtildi. Sağanak yağışların (21-50 kg/m2) kuvvetinde olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul ve çevre illere sağanak yağış geliyor

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde ise yağışlar kuvvetli yağmur ve aynı zamanda sağanak şeklinde başlayacak. Zamanla havaların soğumasıyla birlikte kuvvetli sağanak yağışlara, yüksek kesimlerde ise yoğun buz ve kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

Açıklamada, fırtına ve kısa süreli kar yağışının beklendiği yerlerde su baskını, trafik aksamaları, yağmurun eşlik ettiği kuvvetli kuzey rüzgarlarının yanı sıra don ve don şeklinde olumsuzluklara karşı vatandaşların hem dikkatli hem de tedbirli olmaları istendi.