İstanbullulara kötü haber: Barajların doluluk oranı yüzde 2'ye düştü

Kuraklık kapıda! İstanbul'un barajların doluluk oranları dibi gördü! Tüm detaylar haberimizde.

İstanbullulara kötü haber: Barajların doluluk oranı yüzde 2'ye düştü

İstanbullu vatandaşlara kötü haber verildi! Baraj doluluk oranları günden güne düşüyor. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İSTANBUL BARAJ DOLULUKLARI DÜŞÜYOR

İstanbullu vatandaşları yakından ilgilendiren gelişmeler paylaşıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında bugün barajların doluluk oranı yüzde 24.97 olarak paylaşıldı. Kuraklıktan en çok etkilenen barajlardan bir tanesi de Büyükçekmece barajı olarak açıklandı. Büyükçekmece barajı doluluk oranı yüzde 4.83 olarak ölçüldü. Kuraklığın kapıda olduğu haberi vatandaşları korkuturken metrelerce su olan barajda kamyonlarla bile ilerlemek mümkün hale geldi. İSKİ verileri kapsamında son bir senenin en düşük değeri ölçülürken bir ay önce barajların doluluk oranının yüzde 30 olduğu da öğrenildi. İstanbul'da 2014 senesinden itibaren ölçülen en düşük veri bu sene oldu. 

istanbul barajları kuruyor

Geçtiğimiz sene aynı tarihte barajların doluluk oranı yüzde 51.95, 2021 senesinde yüzde 53.35 olarak ölçülmüştü. En düşük doluluğa sahip Büyükçekmece barajını besleyen derelerde de durumun farklı olmadığı görüldü. Gölde artık kamyonlarla bile hareket etmek kolay hale gelirken tarihi kalıntıların bile ortaya çıktığı gözlendi. İstanbul'un en büyük dört barajında doluluk oranı yüzde 10 altına düştü. Kuruma noktasına gelen Papuçdere barajı doluluk oranı yüzde 2.81, Kazandere yüzde 4.8, Büyükçekmece yüzde 4.83, Sazlıdere yüzde 9.88 olarak paylaşıldı. En dolu baraj ise Ömerli barajı olarak yüzde 54.68 olarak paylaşıldı. İstanbul'un güncel olarak barajlarında doluluk oranları şu şekilde açıklandı;

-Alibeyköy barajı yüzde 17.4

-Terkos barajı yüzde 12.12

-Elmalı barajı yüzde 16.35

-Darlık barajı yüzde 38.6

-Ömerli barajı yüzde 54.68

-Büyükçekmece barajı yüzde 4.83

-Sazlıdere barajı yüzde 9.88

-Istarcalar barajı yüzde 17.77

-Kazandere barajı yüzde 4.8

-Papuçdere barajı yüzde 2.81