İYİ Partili isim önce adaylıktan çekildi, sonra tarafını değiştirdi

İYİ Parti'li Ayhan Dinçer'in ihaneti görenleri şok etti! Şaşırtıcı bir şekilde birden Cumhur İttifakı'nı desteklemeye karar verdi. İşte detaylar...

İYİ Partili isim önce adaylıktan çekildi, sonra tarafını değiştirdi

Türkiye'de 31 Mart yerel seçimlerine yaklaşırken, siyasi arenada beklenmedik bir gelişme yaşandı. İYİ Parti'nin Konya'nın Halkapınar ilçesinden aday gösterdiği Ayhan Dinçer, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Ancak sadece adaylıktan çekilme kararı değil, aynı zamanda Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Bakkal'ı destekleme kararıyla dikkat çekti.

Ayhan Dinçer, yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Mehmet Bakkal ile işbirliği yaparak Halkapınar ve Dereyüzü için hizmete devam edeceklerini belirtti. Dinçer, "Hizmetin ve gücün Cumhur İttifakı ile geleceğine inanıyoruz. Birlikte daha güçlüyüz. Taşın altına elimizi değil gövdemizi koyacağız" şeklinde konuştu.

Ayhan Dinçer iyi partiden istifa etti

Daha önceki açıklamalarda, İYİ Parti'nin "İYİ Belediyecilik" anlayışıyla Konya'nın çeşitli ilçelerini "İYİleştirecekleri" ifade edilmişti. Ancak Dinçer'in bu sürpriz kararıyla, Halkapınar'da siyasi dinamiklerde yeni bir dönemin başlayabileceği öngörülmekte. Dinçer'in açıklamaları, Türkiye'nin farklı siyasi güçlerinin yerel seçimlerdeki ittifaklarını ve stratejilerini de bir kez daha gündeme taşıdı.