Kakao fiyatları 3 ayda uçuşa geçti

Arz yetersizliğinden dolayı kakaonun fiyatı üç aydan kısa bir süre içinde ikiye katlandı. Bu gelişmenin ardından kakao fiyatlarının ton başına 8.394 dolar gibi rekor bir seviyeye yükseldiği görüldü.

Kakao fiyatları 3 ayda uçuşa geçti

Kakao fiyatları, önemli bir kakao üreticisi olan Batı Afrika'da kötü hava koşullarının etkisinden dolayı arzının azaltması nedeniyle rekor seviyelere yükseldi. New York'ta kakao vadeli işlemleri ton başına 8.394 dolara çıktığı görüldü. Çikolata tüketiminin arttığı ABD gibi önemli tüketim ülkelerinde Paskalya tatili öncesinde fiyat artışları da hızlandı.

Batı Afrika'da meydana gelen olumsuz hava koşullarından kaynaklanan sorunlar ve Avrupalı ​​ithalatçıların yeni çevre düzenlemeleri fiyatları etkiliyor.

Kakao fiyatları 3 ayda uçuşa geçti

Ünlü çikolata markalarında biri olan Lindt'in CFO'su Martin Hug, mart ayı bilanço dönemindeki fiyat artışlarını değerlendirerek "akao piyasasında şu anda durum böyle ama bunu mümkün olduğunca kontrol altında tuttuğumuzu düşünüyorum. Biz onlardan biriyiz. Ne olacağını tahmin etmek zor." diye konuştu.