Keke süt yerine bunu koyun! Taşana kadar kabartıyor, pofur pofur oluyor

Kekim neden kabarmıyor diye merak ediyorsanız, sizin için harika bir tarif hazırladık. İşte, kabına sığamayan, fırının içinde kabardıkça size 'Daha ne kadar kabaracak?' dedirten kek için bazı özel püf noktalar..

Keke süt yerine bunu koyun! Taşana kadar kabartıyor, pofur pofur oluyor

Bir kekin güzel olduğunu gösteren elbetteki kabarıklığıdır. Hemen hemen herkes keklerinin puf puf kabarmasını, ağızda dağılmasını ve yiyenin kendisinden mutlaka tarifini istemesini ister.

Şimdi hazırsanız sizin için tam olarak bu şekilde bir kekin tarifini paylaşacağız. Sütün yerine kullanacağınız bir malzemeyle kekinizin kabarmasını mümkün derecede durduramayacaksınız..

Kabarmalara doyamayan kek için gereken malzemeler

Kek tarifi

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 şişe maden suyu (200 ml.)

1,5 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı limon suyu

1/2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

2 paket vanilya

3 yemek kaşığı kakao

3 su bardağı un

"Sünger görünümlü kekin hazırlanması ve bazı püf noktaları"

1) Yumurtaları bir kaba alıp üzerine toz şekeri ekleyin ve iyice karıştırın.

2) Ardından yoğurdu ve sıvı yağı ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın. Karışıma soda, kabartma tozunu ve limonun suyunu ekleyin biraz daha karıştırın.

3) Un ile vanilyayı süzgeçten geçirdikten sonra karışıma dökün ve spatula ile karıştırın. Hazırladığınız kek hamurundan biraz ayırın

4) Bir havan içerisine kakaoyu koyun ve iyice karıştırın.

5) Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına sade kek hamurunu dökün ve kakaolu harcı da üzerine dökün.

6) Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Servis yapmadan önce çıkarın ve oda sıcaklığında bekletin.

Kekin kabarması için ipucu: Harcının içinde bulunan soda, kabartma tozu ve limon suyu kekinizin kabarmasına yardımcı olur. Yoğurdun sulu olan kısmını kullandığınızdan emin olun. Dilerseniz limon veya portakal kabuğu da ekleyebilirsiniz.