Kırklareli'nde sel felaketi kaçak bungalov kompleksinde 7 kişinin ölümüne neden oldu!

Kırklareli'nde yaşanan sel felaketiyle ilgili inceleme başlatıldı. Ruhsatlara aykırı olarak 7 vatandaşın ölümüne neden olan bungalov evi yaptırdığı tespit edilen şirket sahibi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu arada bölgede tatil yapan ve sel mağduru doktor Selman Bağışlar'ın ailelerini arayarak selin yaklaştığını haber verdikleri öğrenildi. Su seviyesi yükselmeye başladı ve çift, arabayla uzaklaşmaya çalışırken sulara kapıldı.

Kırklareli'nde sel felaketi kaçak bungalov kompleksinde 7 kişinin ölümüne neden oldu!

Kırklareli Longoz Ormanı'ndaki Bungalov Tatil Sitesi'nde yaşanan sel ve su baskını nedeniyle evlerinden çıkan 5 kişi öldü, 1 kişi de kayboldu.

AFAD ekipleri ile birlikte, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, İtfaiye, Ulusal Tıbbi Kurtarma Timi, Polis Arama Kurtarma ekipleri ve askeri birliklerin sel nedenyle sürüklenenleri arama çalışmaları sürüyor. Geceleri hem karadan hem de gökyüzünden kızılötesi kameralar kuruluyor. Sisli Vadi sahasında ekip, suyun alındığı alan ve çevresinde çalışarak su basmış kütük ve ağaçların etrafını ve altını inceliyor.

Kırklareli'nde sel felaketi kaçak bungalov evleri

Beş kilometrelik vadide 900'den fazla kişinin çalıştığı bölgede, aynı zamanda inşaat makineleriyle yığılmış kütük, kütük ve ağaçların temizliği de yapılıyor. Arama kurtarma operasyonlarına birçok özel kuvvet de katılıyor. Orman köylüleri, sel nedeniyle sürüklenen kütük ve kütüklerin temizlenmesine yardımcı olabilir. Bölgedeki arama çalışmalarına arama kurtarma köpekleri de katılacak.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Münir Karaloğlu, bölgede 18 bungalov evin bulunduğu konaklama yerinin ruhsatsız olup olmadığı sorulduğunda, "Bu, cumhuriyet başsavcılığının işidir, soruşturma başlatılmıştır. Kimse merak etmesin, soruşturma yapılıyor, gerekli tedbirler alınıyor" yanıtını verdi.

Kırklareli'nde sel felaketi kaçak bungalov evleri

Selin kurbanları arasında tatil için bölgeyi ziyaret eden 27 yaşındaki doktor Selman Bağışlar ve beslenme öğrencisi eşi 25 yaşındaki Mihriban Bağışlar da vardı. Üç ay önce dünyaevine giren çiftin yakınları, arama çalışmaları başladığından beri bölgedeydi. Çiftin naaşları cenaze arabasına konulurken umutlu haberi bekleyen yakınları gözyaşlarını tutamadılar.

Kırklareli'nde sel felaketi kaçak bungalov evleri

Bölgede ikisi dün ve üçü de bugün olmak üzere beş ceset bulundu. Kayıp kişileri arama çalışmaları sürüyor.

TESİS RUHSATSIZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kırklareli'nde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dilerken bungalov evlerin inşaat ruhsatını ihlal ettiğinin belirlenmesi üzerine şirket sahibinin inşaat işçisini kasten öldürme şüphesiyle tutuklandığını söyledi.

Kırklareli'nde sel felaketi kaçak bungalov evleri

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Bakan Tunç, bungalov evin ruhsatsız yapıldığı bilgisini paylaştı ve şu bilgileri verdi:

"Demirköy Başsavcılığı, söz konusu olayla ilgili adli soruşturma başlattı. Ayrıca ruhsata aykırı bungalov ev yaptırdığı tespit edilen firma sahibine, çok sayıda kişiyi kasten öldürme suçundan dava açıldı. Adli soruşturma kapsamında tutuklandı."