Kredi kartı kullanıcılarına Perşembe günü uyarısı

Kredi kartı kullanıcılarına uyarılar yapılırken nakit avans üzerinde faiz artışı ve limit sınırlaması getirildi. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararını işaret etti. Kredi kartlarına dair yapılan düzenleme bilgileri haberimizde...

Kredi kartı kullanıcılarına Perşembe günü uyarısı

Enflasyonla mücadele üzerinde en somut adımların atıldığı dönemlerde yaşanan gelişmelerle beraber önemli gelişmeler yaşandı. Kredi kartı nakit avans çekimi ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan faiz oranları yükseldi. Kredili mevduat hesaplarına uygulanacak olan aylık azami akdi faiz oranı 4.42!den yüzde 5 olarak güncellendi.

Muhammet Bayram, TCMB Perşembe günü 14.00'te açıklanacak faiz kararına işaret ederken merak ettiği konulara açıklık getirdi. Bununla beraber açıklamalarında faizlerin eşitlenmesine değindi. Haksız rekabetin önlenmesi için ihtiyaç kredisi faizleri yükselirken kredi kartı nakit avans çekimi fazieri düşük kalırken vatandaşlar paralarını nakit avans ve KMH'dan çekip ihtiyaçlarını karşılama durumunda dövize yönelim yaşandığına değindi.

ÇALIŞMALARIN DEVAMI GELECEK Mİ?
Merkez Bankası'nın aldığı kararlar üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aldığı önlemler süresinde para politikasının uygulaması yönlendirildi. TCMB daiz artışı yapmadığında para konularında yaşanan sıkışmaların sonuna gelinerek sterilizasyon araçlarının kullanılacağına değindi.

kredi kartı düzenleme
MERKEZ BANKASI'NDAN FAİZ ARTIŞI
Merkez Bankası sıkı para politikası uygulamaya devam ederken seçimlerden önce faiz artışının olup olmayacağı araştırılıyor. Yüzde 45 olan faizin kısa vadede yüzde 50 seviyelerine geleceği tahminler arasında yer aldı. Bankalar TL mevduat bulamazsa kendi maliyetleri artış gösterecek. TL mevduat faizleri politika faizinden yüksek seviyeye geldi. Bankaların daha fazla borçlanma maliyetine girmemeleri için gerekli çalışmalar yapıldı.

DÜZENLEMENİN VATANDAŞLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Vatandaşın daha az harcama yapmasına yönelik talepler kısıtlanırken bu zamana kadar hep talep açısından önlemler alındı. Üretim azalmasıyla arz yönünde daha az önlemler devreye girdi. Talep yönünde ilişkiler düznelenirken sonuna geldiği belirtildi. Kredi kartlarına dair çalışmalarda vatandaşın harcamaları kısıtlanması açısından adım atıldı.