Kredi kartlarına düzenleme geldi!

Kredi kartı kullanıcılarını etkileyecek gelişme! Düzenlemeler geldi! Tüm detaylar haberimizde.

Kredi kartlarına düzenleme geldi!

Kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenlemeler yapıldı! Kredi kartı kullanıcıları çok üzülecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KREDİ KARTLARIYLA İLGİLİ YENİ DÜZENLEME

Ekonomik zorluklar günden güne artarken vatandaşların kredi kartı kullanımları da günden güne artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz seneye göre yüzde 2.5 oranında artış gösteren kredi kartı harcamaları sonrasında Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan enflasyon rapor toplantısında kredi kartı harcamalarıyla ilgili düzenlemeler yapılacağını belirtmişti. Fatih Karahan kredi kartı harcamalarıyla ilgili şu açıklamaları yaptı; 2Aralık ayında kredi kartı harcamaları arttı. Not ettik. Bunun geçici olup olmadığı net değil. Asgari ücret artması bekleniyordu. Bu sebeple harcamalar öne çekilmiş ve artmış olabilir ama kredi kartlarında düzenleme gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda bazı fikirlerimiz var. Çalışmalarımız devam ediyor, belirli aşamalara geldikten sonra vatandaşla paylaşacağız.' Hazine ve Maliye Başkanı Mehmet Şimşek ise kredi kartı limitleriyle ilgili düzenlemeler yapılması gerektiğini söylemiş ve şu açıklamaları yapmıştı; 'Merkez Bankası tarafından gelecek bazı çalışmalar var. Bunlar Finansal İstikrar Komitesi'nde gündemde. Limit belirlenirken gerçek beyan ve belgelere dayalı olması gerekiyor. 

kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenlemeler geldi

İkinci olarak bu limitlerin bütünlük arz etmesi gerekiyor. Her banka kendi kafasına göre limit belirleyemez. O konularda çalışmalarımız olacak. Ancak yaptığımız, sonuçlandırılan bir çalışma henüz yok. Önümüzdeki dönemlerde sürpriz olmadan, piyasalar etkilenmeden çalışmalarımızı yapacağız.' Yetkili isimler tarafından yapılan açıklamalar sonrasında kredi kartı müşterileri kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını düşünmeye başladı. Tahminlere göre düzenlemelerin yerel seçimden önce gelmesi bekleniyor. Kredi kartı limitleri, faizlerin yükselişi ve taksit sayılarıyla ilgili yeni düzenlemeler yapılması bekleniyor. Kararlar sonrasında bankalar kredi kartlarına artık nakit avanslarda 12 olarak uygulanan taksit sayısını 3'e düşürdü. Aynı zamanda nakit avans çekimleri de kart limitinin yüzde 25'i ile sınırlandırıldı. Henüz bu konuyla ilgili Merkez Bankası'nın bankalara yazılı bir talimat göndermediği ancak sözlü şekilde talimat verildiği iddia ediliyor. Enflasyonla mücadele süresinde yapılan düzenlemelerden biri de kredi kartlarıyla ilgili oldu. Kredi kartları harcamaları giderek artarken Merkez Bankası tarafından alınan önlemler Ekonomist Murat Muratoğlu tarafından şu sözlerle paylaşıldı; 'Seçime kadar bile dayanılamadı. Bankalar sessiz sedasız nakit avans taksit sayılarını düşürdü. Bari bir açıklama yapsaydınız.' Yine uzman isimlerden Şenol Babuşçu da şu açıklamaları yaptı; 'Kredi kartı nakit avans çekimleri kredi kartı limitinin yüzde 25'i ile sınırlandırıldı. Nakit avans taksit sayısı da en fazla 3 oldu.' Aynı zamanda kredi kartı düzenlemelerinin yanında birçok bankanın ihtiyaç kredisi faiz oranları da artış göstererek yüzde 5 üstüne çıktı.