Kurban Bayramı nedeniyle yaşlı ve engelli maaş ödemeleri öne çekildi!

Kurban Bayramı nedeniyle yaklaşık 1,4 milyon engelli vatandaş ve yaşlı vatandaşlar için verilen Temmuz ayı ödemelerinde tarihin öne çekildiği bildirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve gelen Mahinur Özdemir Göktaş, söz konusu ödemelerin bugünden itibaren hesaplara geçeceğini açıkladı.

Kurban Bayramı nedeniyle yaşlı ve engelli maaş ödemeleri öne çekildi!

Bugün Temmuz ayında toplam 2.7 milyar TL engelli ve yaşlılık maaşı ödenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından maluliyet ve yaşlılık aylığı ödemelerinin öne alınacağını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve gelen Mahinur Özdemir Göktaş, detaylar hakkında bilgiler paylaştı ve yaklaşık 1.4 milyon kişiye 2,7 milyar TL tutarında bir ödeme yapılacağını söyledi.

Kurban Bayramı nedeniyle yaşlı ve engelli maaş ödemeleri öne çekildi

Bakan Göktaş, bu kapsamda yaklaşık olarak 1,5 milyar TL yaşlılık ödeneği ödeyeceğini ve hak sahiplerinin hesaplarına yaklaşık 1,2 milyar TL engelli ödeneği yatıracağını söyledi.

Yaşlı ve engellilere yönelik temalı sosyal yardım programları yürüttüklerini söyleyen Bakan Göktaş, “İhtiyacımız olan yaşlı ve engellilerimize destek oluyoruz. Düzenli ödemelerimizle eğitime, sağlığa, ekonomiye ve sosyal hayata katılımlarını her zaman destekliyorum. Bu anlamda Kurban Bayramı nedeniyle Temmuz ayı yaşlılık ve maluliyet yardımlarının ödenmesine önem veriyoruz ve bugünden itibaren hesaba para yatırıyoruz. Böyle olunca da toplam 2,7 milyar TL ödeyeceğiz." dedi.