Mbappe, takımına veda etmeye hazırlanıyor

Fransız yıldız oyuncu Kylian Mbappe, geçtiğimiz günlerde Paris Saint-Germain'den (PSG) ayrılacağını açıkladı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Mbappe, Fransız basınına yaptığı açıklamada, "Ayrılma sırası bende" dedi.

Mbappe, takımına veda etmeye hazırlanıyor

Neymar ile Lionel Messi'nin ayrılmasının ardından güç kaybeden ekip Paris Saint-Germain (PSG), Fransız yıldız oyuncu Kylian Mbappe'yi kaybetme riskiyle karşı karşıya. 1 Ocak tarihinden itibaren istediği kulüp ile transfer görüşmelerini yapma hakkı olan Mbappe, sezon sonunda sözleşmesinin sona ermesi öncesinde çarpıcı açıklamalar yaptı.

PSG ile sözleşmesi haziran ayında sona erecek olan Kylian Mbappe, QG France ile yaptığı röportajda geleceğiyle ilgili konuştu. Profesyonel kariyeri boyunca transfer tekliflerine kimseye imrenmediğini belirten 25 yaşındaki oyuncu yaptığı açıklamada, "Bu yaz Avrupa'dan ayrılan pek çok büyük oyuncu futbol tarihine damgasını vurdu. Futbolda yeni döneme giriyoruz. Futbolun normal döngüsü ve şimdi de bir noktada ayrılık sırası bende olacak. Bu değişiklikler konusunda endişelenmiyorum ve sadece kariyerime kendi yolumda devam etmek niyetindeyim." şeklinde konuştu.

Mbappe, takımına veda etmeye hazırlanıyor

HEDEF EURO 2024’Ü KAZANMAK

Fransız ekibinin zaten efsanesi olan Kylian Mbappe, ülkesinin EURO 2024'te (Avrupa Futbol Şampiyonası) hedeflerini de açıkladı. Mbappé milli takım hakkında şunları söyledi:

“Bu turnuvanın en çok beklenen takımlarından birisiyiz. Hazırız ve kendimize çok güveniyoruz. İyi bir sıralama yakaladık ve hedefimiz kazanmaktı. Bu yılın büyük şampiyonları olan Hugo Lloris ile Raphael Varane gibi son derece önemli futbolcuları kaybetmek zorunda kaldık. Sonuçta kadromuz da bundan etkilenmedi. Bu gerçek bir uyum içinde olduğumuzu gösteriyor"

Kylian Mbappe, bu sezonda forma giymiş olduğu 25 maçta 26 gol attı ve 4 asist yaptı.