Memur, emekli, asgari ücretliye yüzde 50 zam geliyor!

Milyonlarca memur, emekli ve çalışanın maaşlarında 2024 yılında bir artış bekleniyor. Asgari ücret ve emekli maaşlarının artırılmasına ilişkin çeşitli hesaplamalar yapılırken, bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan önemli bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Memur, emekli, asgari ücretliye yüzde 50 zam geliyor!

Yeni yılın yaklaşması ile beraber maaşlardaki artış oranları da en fazla konuşulan konuların en başında geliyor. Yeni yılda maaşlardaki artış oranı ile ilgili beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi. Detaylar haberimizde…

su

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 50 CİVARINDA ARTIŞ OLACAK

Milyonlarca memur, emekli ve çalışanın beklediği asgari ücreti için sona yaklaşılması ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklaması geldi. “İmkânlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız" diyen Yılmaz, "Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak." ifadelerini kullandı.

Milyonlarca memur, emekli ve çalışan 2024 asgari ücretine odaklanmış durumda. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında asgari ücret ve emekli maaşlarının artırılmasına ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı. Yılmaz, emekli memur oranlarına zam yapılacağını açıklarken, "Emeklilere destek olmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Yılmaz, "Memur ve emekli memur sayısı yaklaşık yüzde 50 artacak" dedi.

Ekonomik yol haritasını değerlendiren Yılmaz, şunları söyledi: "Refah amaçlı tüketim olacak ama ithalatı teşvik edecek aşırı tüketim yanlış. Amaç tasarrufları artırmak. Yatırım ve ihracata öncelik verecek adımlar atıyoruz." Cari açığı azaltan projelere uygun şartlarda finansman sağlanıyor açığını kapatacak ve katma değeri artıracaktır.” İfadelerine yer verdi.

"ANA HEDEFİMİZ ÇALIŞANLARI ENFLASYONA EZDİRMEMEK"

Cevdet Yılmaz 2024 asgari ücret zammı için şöyle konuştu:

"Geçen yıl asgari ücretle ilgili iki önemli gelişme oldu. Asgari ücretti geçen yıl yüzde 107 artırdık. Tarihi bir kararla asgari ücreti vergiden muaf tuttuk. Şimdi yeni bir müzakere başlamış durumda. 3 taraf var burada. İşletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak gerek. Dolayısıyla bir denge içinde bunu belirleyeceğimizi düşünüyoruz. Bizim ana hedefimiz çalışanları enflasyona ezdirmemek olmuştur."

"YÜZDE 50 CİVARINDA BİR ARTIŞ OLACAK"

Memur ve emekliye yapılacak emekli zammı hakkında da konuşan Yılmaz şunları kaydetti:

"İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız. Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacakları bir fark ve enflasyon farkı var. Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak. İşçi emeklileri daha farklı şartlara tabi. Farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu ve özellikle daha düşük alanları gözetici bir yaklaşım sergileyeceğiz."

Enflasyonla mücadelede kararlılığın altını çizen Dışişleri Bakanı Yılmaz, şunları söyledi: "Türkiye reel ekonomisinde ve büyümesinde çok başarılı. Biz enflasyonu kontrol etmedeki gerçek başarımızı sürdürmek istiyoruz. Sorun enflasyon. Enflasyonla mücadele en önemli hedefimiz haline geldi." Önemli bir zorluk. 2024 yılında enflasyonda yıllık bazda düşüş göreceğiz." "Enflasyon 2025'te yüzde 15'e, 2026'da ise tek haneli rakamlara ulaşacak" dedi.

"2024’TE ENFLASYON DÜŞÜNCE İRADA YÜZDE 25 SINIRLAMASINA İHTİYACIMIZ KALMAYACAK"

Kira artışındaki yüzde 25'lik sınıra da değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Kirada yüzde 25 sınırlaması, enflasyonun yüksek olduğu dönemde kiracıyı korumak için aldığımız bir önlemdi. 2024'te enflasyon makul seviyeye gelecek. Dolayısıyla enflasyon düştükçe bu tür tedbirlere artık ihtiyacımız kalmayacak" dedi