Merkez Bankası'nda flaş istifa: 3 ay önce görevden alınmıştı

TC Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner görevden alındı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası'nda flaş istifa: 3 ay önce görevden alınmıştı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda önemli bir değişiklik yaşandı. Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasının ardından Hafize Gaye Erkan, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Gizem Uzuner'i görevden almıştı. Ancak Uzuner'in kurumda kalıp kalmayacağına dair net bir açıklama yapılmamıştı.

Gizem Uzuner, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan istifa ettiğini duyurdu. Uzuner'in istifasının ardında hangi nedenlerin yattığı henüz netlik kazanmış değil.

gizem uzuner istifa etti

Gizem Uzuner, Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü mezunu olup, lisans eğitiminin bir kısmını yurt dışında tamamlamıştır. Ayrıca yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Financial Economics bölümünde tamamlamış ve finans alanında deneyim kazanmıştır. Bloomberg HT'de Araştırma Müdürü olarak kariyerine devam etmiş ve 2022 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atanmıştır.

Gizem Uzuner'in istifasının ardından, Merkez Bankası'nın gelecekteki yönetim değişiklikleri ve bankanın politika yönünde izleyeceği yeni rotası merak konusu olmaya devam ediyor. Bu gelişmelerin finans dünyası ve ekonomi üzerindeki etkileri yakından takip edilecek.