Meteoroloji, 20 il için sarı kod uyarısı gönderdi! Gök gürültülü sağanak yağışa dikkat..

Meteoroloji sayfasından en son hava durumu verilerinde; Doğu Anadolu ile birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin dışında yurdun tamamının gök gürültülü sağanak yağışlardan etkilendiği belirtildi. 20 il için sarı kod uyarısı yapıldı. Ayrıca; Ege Denizi, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısında, Batı Karadeniz Blgesi'nin iç kesimleri, kuzeydoğu Anadolu ile birlikte Sinop, Bilecik ve Kastamonu'nun çevresinde sağanak yağışın kuvvetli olması beklentisi olduğu söylendi.

Meteoroloji, 20 il için sarı kod uyarısı gönderdi! Gök gürültülü sağanak yağışa dikkat..

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre: Ülkemizin parçalı ve aynı zamanda çok bulutlu, yurt genelinde Şanlıurfa ve Mardin hariç olmak üzere parçalı ve sağanak yağışlı olacağı tahmininde bulunuldu. Yağışların yerel olarak özellikle güney ve orta Ege, Batı Akdeniz Bölgesi, batı-iç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Blgesi'nin batı iç kesimleri ile beraber Bilecik, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yoğun olması bekleniyor. Rüzgarların Orta Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi tahmin ediliyor.

Ayrıca; Güneydoğu Anadolu'nun doğu kısmında toz taşınması beklentisi de var..

Meteoroloji, 20 il için sarı kod uyarısı gönderdi

 Hava sıcaklıklarının yurdun güneydoğu bölgesinde mevsim normalleri verilerinin 2 ila 4 derece üzerinde olması beklenirken, diğer yerlerde ise mevsim normallerinde olacağı belirtiliyor. Rüzgârın ise batıda kuzey, iç kesimlerde güney ve doğu, güneybatıdan bazen orta şiddette, İç Anadolu'nun doğusunda ise güneyli yönlerden (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

 Yerel olarak, özellikle güney ve orta Ege, Batı Akdeniz, kuzeybatı İç Anadolu Bölgesi, Batı Karadeniz Blgesi'nin iç kesimleriyle, Güneydoğu Anadolu bölgesi'nin kuzeyi ile birlikte Bilecik ve Kastamonu'nun çevrelerinde beklenen şiddetli yağış nedeniyle sel, sel, bir yıldırım, trafiğin aksaması, şiddetli rüzgar, yağmur ve dolu gibi olumsuz durumlara karşı hem dikatli hem de tedbirli olunması istendi.