Murat Bardakçı aynı masada oturduğu Celal Şengör ve İlber Ortaylı'ya ateş püskürdü

Murat Bardakçı, İlber Ortaylı ve Celal Şengör için "Hikaye anlatıyorlar" dedi. Ayrıntılar haberimizde...

Murat Bardakçı aynı masada oturduğu Celal Şengör ve İlber Ortaylı'ya ateş püskürdü

Türkiye'nin önde gelen tarihçilerinden Murat Bardakçı, katıldığı bir programda, Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Celal Şengör'ün "Filistinliler topraklarını sattı" iddialarına karşı çıkarak, bu söylemleri "söyledikleri hikaye" olarak nitelendirdi.

Ortaylı ile Şengör'ün iddialarını değerlendiren Bardakçı, "İkisi de benim arkadaşım ama söyledikleri hikaye. Bizim insanlarımız bilmedikleri konularda konuşmasalar dünya büyük bir sessizliğe bürünür." ifadelerini kullandı.

Bardakçı, Filistinlilerin toprak satışıyla ilgili olarak, "Toprak satışının 1948'e kadar yüzde 6'yı ancak bulduğunu" belirterek, çoğunun da Lübnanlı ailelere ait olduğunu vurguladı. Bu açıklamalarıyla, tartışmalı iddialara karşı net bir duruş sergiledi.

murat bardakçı filistin açıklaması

Ayrıca, Murat Bardakçı, Hamas'a yönelik "terör örgütü" tanımına da karşı çıkarak, "Hamas'a terör örgütü demek, İstiklal Harbi'ne bile, Kuvayi Milliye'ye bile terör örgütü demekle eş değerdir." şeklinde konuştu. Bu sözleriyle, Hamas'ın terör örgütü olarak nitelendirilmesine eleştirel bir bakış açısı getirdi.

Bardakçı'nın bu açıklamaları, Filistin meselesi etrafında yapılan tartışmalara yeni bir boyut kazandırırken, ünlü tarihçinin tarihi olaylara ve terimlere getirdiği özgün bakış açısı da dikkat çekti.