Muslera'ya yol göründü: Galatasaray fileleri artık ona bırakacak

Muslera tarih mi oluyor? Galatasaray Andriy Lunin'i transfer listesine ekledi. İşte detaylar...

Muslera'ya yol göründü: Galatasaray fileleri artık ona bırakacak

Galatasaray, kötü bir başlangıcın ardından performansını toparlayan deneyimli kalecisi Fernando Muslera ile bir yıllık daha sözleşme imzalama kararı aldı. Ancak, Muslera'nın ilerleyen yaşına dikkat çekilerek, Galatasaray yönetimi gelecekteki kaleyi güvence altına almak adına transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Sarı-kırmızılı takım, Real Madrid forması giyen 24 yaşındaki Ukraynalı filebekçi Andriy Lunin'i transfer listesine ekledi. Lunin, 2018 yılında Real Madrid'e 8 milyon Euro bonservis bedeliyle katılmış ve bu sezon Thibaut Courtois'nın sakatlığı sonrasında takımının kalesini 4 kez korumuştur. 1.91 boyundaki genç kaleci, forma giydiği 4 maçta 2 kez kalesini gole kapatarak dikkatleri üzerine çekti.

Fernando Muslera'yı tahtından etmeye geliyor

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un da onayını alan transfer için kulüp gözlemci ekibi, Lunin'in performansıyla ilgili olumlu bir rapor sundu. Muslera'nın maaşında indirime gidilmesiyle bir yıllık sözleşme imzalanması kararı alınmasına rağmen, Galatasaray yönetimi genç Ukraynalı kaleciyi rotasyona dahil etmeyi düşünüyor.

Sezona özellikle Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'a karşı alınan mağlubiyetle başlayan ve eleştirilere maruz kalan Muslera, daha sonra ortaya koyduğu performansla taraftarın güvenini kazandı. Ancak Galatasaray, gelecekteki kaleci ihtiyacını düşünerek Lunin'in transferiyle kadrosunu güçlendirmeyi planlıyor. Transfer girişimleriyle ilgili resmi açıklamaların önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.