Nihal-Bahar Candan kardeşler kara para aklama suçundan gözaltında!

Nihal Candan ile Bahar Candan'ın dolandırıcılık ve aynı zamanda kara para aklama suçundan tutuklandığı haberi sosyal medyada bomba etkisi yarattı. Candan kardeşlerin tutuklanmasına ilişkin detaylı bilgi ortaya çıkarken fenomen kardeşlerin tutuklanma nedeninin 2020 yılından bu güne kadar devam eden bir faaliyetle ilgili olduğu biliniyor. Candan kardeşlerin 100 milyon lira kâr elde ettiği söylenen bir suç örgütüne üye oldukları sanılıyor.

Nihal-Bahar Candan kardeşler kara para aklama suçundan gözaltında!

Son dakika haberlerine göre sosyal medya fenomeni Nihal Candan ile kardeşi Bahar Candan tutuklandı. Hacı İsrafil S. adlı bir kişinin tutuklandığı, şüphelilere dolandırıcılık ve aynı zamanda kara para aklama suçlamalarıyla dava açıldığı bildirildi. Şüphelilerin gözaltına alındıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi.

KARA PARA AKLAMA İLE SUÇLANDILAR

Lüks hayatlarını düzenli olarak sosyal ağlarda takipçileriyle paylaşan fenomen Bahar ve Nihal Candan'ın kara para aklama suçlamasıyla İstanbul Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Nihal-Bahar Candan kardeşler kara para aklama suçundan gözaltında!

GİZLİ KASA' İDDİASI

Candan kardeşler, Sazan Sarmalı yöntemi ile kişileri dolandıran suç örgütünün üyesiydi ve örgütün de gizli kasası olduklarına dair şüpheler vardı.

SORUŞTURMA DETAYLARI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bir ekip, devlet kurumlarının açtığı ihalelerle ucuz araç sattıklarını söyleyen şüphelilerin, araç geri alma ağlarına düşen kişilere ucuz araç satarak güven kazandıklarını ve para kazandıklarını tespit ettiler. 13 kişiden yaklaşık olarak 10 milyon lira gibi bir rakam toplayan şüphelilerin, ihalede yaşanan sorunları gerekçe göstererek mağdurlara para ödemediği veya aracı teslim etmediği ortaya çıktı.

Teknik ve fiziki takibin ardından Mayıs'ta 6 şüpheli tutuklandı. Aralarında çete lideri ve eski polis memurlarından Onur Apaydın'ın da bulunduğu 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Polis ekibinin soruşturması devam ederken, moda programlarına çıkarak isimlerini kamuoyuna duyuran Nihal ile Bahar Candan kardeşlerin çete için kara para akladıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine ekipler, bu sabah Nihal Candan ile kardeşi Aleysa Bahar Candan ve Hacı İsrafil Sağlam'a bir operasyon düzenledi. Operasyonda 3 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Fenomen kardeşlerin tutuklanma nedeninin 2020 yılında başlayan bir soruşturmayla ilgili olduğu ortaya çıkarken 2021 yılının Haziran ayında örgüte yönelik operasyonlarda aralarında Eren Koç'un da bulunduğu 24 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Nihal-Bahar Candan kardeşler kara para aklama suçundan gözaltında!

Bu arada 29 müşteki tarafından 197 bin TL tutarında çek, 70 bin TL tutarında çek, 2 araç, 2 ruhsatsız silah ele geçirilirken, 90 milyon TL tutarında sebepsiz zenginleşme tespit edildi.

Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan başka bir operasyonda ise aralarında grubun lideri sayılan Onur Apaydın’ın da olduğu 6 kişi tutuklanmış, tutuklananlardan 5'i cezaevine gönderilmişti. Operasyon sonucunda 9 davacının toplam 15 milyon TL zarara uğradığı belirlendi. Onur Apaydın’ın liderliğindeki suç örgütünün ise mağdurlara piyasa fiyatlarının altında araba satma sözü verdiği ve mağdurların güvenini kazanmak adına da Bahar ve Nihal Candan'ın mağdurlarla görüşmelere dahil ettiği ortaya çıktı. Fenomen kardeşlerin de aralarında bulunduğu toplam üç üye şu anda polis merkezinde soruşturma altında.

"Üç şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi"

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "organize faaliyete ilişkin nitelikli dolandırıcılık ve suç niteliğindeki kara para aklama" suçundan tutuklanan Fenomen kardeşler ile Hacı İsrafil S.'nin sağlık muayenesi için hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Hastanedeki işlemlerinin ardından 3 şüpheli polis merkezine götürüldü. Candan kardeşler gazetecilerin sorularına yanıt vermedi. Suç örgütüne katılmak ve suç gelirlerini aklamak suçlamasıyla tutuklanan şüphelilerin sorgusunun devam ettiği ortaya çıktı.