Nihal-Bahar Candan kardeşler tutuklandı! Adliyede feryat ettiler

Nihal-Bahar Candan kardeşler emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye giderken fotoğrafları dikkat çeken Candan kardeşler hakkında tutuklama kararı verildi. Kararın ardından adliye koridorunda sinir krizi geçirdiği görülen Nihal Candan'ın "Neden? Neden?" şeklinde ifadelerle isyan ettiği görülürken Bahar Candan'ın "Ne yapacağız biz?" dediği öğrenildi.

Nihal-Bahar Candan kardeşler tutuklandı! Adliyede feryat ettiler

Sosyal medyada kısa sürede fenomen olan Bahar Candan ile kardeşi Nihal Candan, dolandırıcılık çetesinin lüks bir restoranda düzenlediği yemek promosyonuna katılarak vatandaşları tuzağa düşürdüğü görüldükten sonra tutuklandı. Duruşmanın ardından sinir krizi geçiren Nihal Candan'ın mahkeme salonundan çıktıktan sonra "Neden? Neden?" şeklinde ifadelerle isyan ettiği söylendi. Bu sırada Bahar Candan'ın da “Ne yapacağız biz?" dediği duyuldu.

Kamu kurum ve kuruluşlarının sattığı araçları düşük fiyatlara satarak itibar kazanan bir suç örgütünün, bu şekilde araç talepleri aldığı, ayrıca da fon topladığı ortaya çıktı. Daha sonra ihalede yaşanan sorun nedeniyle mağdura tazminatın ödenmediği ve aracın teslim edilemediği ortaya çıktı. Polis ekibi ayrıca sosyal medya platformlarında kısa sürede fenomen olan Nihal ile Bahar Candan'ın söz konusu çete adına kara para akladıklarını tespit ettiler. Daha sonra düzenlenen operasyonla Nihal, Bahar Candan ve Hacı İsrafil Sağlam tutuklandı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler, Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü. Savcıya ifadelerinin verilmesinin ardından 3 şüpheli, tutuklanma talebi ile birlikte Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildiler.

Nihal-Bahar Candan kardeşler tutuklandı

“SADECE BİR KEZ YEMEK YEDİK"

Bahar Candan hakim huzurundaki ifadesinde şunları söyledi: “Kız kardeşimden ayrıldıktan sonra Etiler'deki ünlü restoran ve mekanlarda buluştuk. Bu insanlarla bir kez akşam yemeği yemiş olabiliriz ama bunun ötesinde başka bir temasımız olmadı. Bu telefonu birkaç yıldır kullanıyorum. Onur Apaydın'ı Kaan olarak tanıyoruz. Gerçek adını bilmiyoruz. Onu bir yıldır tanıyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyor, serbest bırakılmamı talep ediyorum" dedi.

İfade aldıktan sonra kararı açıklayan hakim, 3 şüphelinin "kara para aklama" ve "suç örgütüne üye olma" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Kararın açıklanması sonrasında Nihal ve Bahar Candan'ın gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Bahar Candan avukatına, “Yapabileceğiniz bir şey var mı? diye sorarken Nihal Candan gözyaşlarına boğuldu ve sinir krizi geçirdi. Tutuklanan 3 kişinin Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne götürüleceği öğrenildi.

Kardeşi Nihal Candan'la birlikte tutuklanan Bahar Candan, cezaevine sevk edilirken gazetecilere şöyle bağırdı: "Suçlular dışarıda, hesabımda param bile yok."