O illerde 16 Şubat Cuma günü okullar tatil edildi

Son 3 gündür Türkiye'nin birçok bölgesinde kuvvetli yağışlar etkili oldu. Bu süreçte eğitim öğretime ara verilen iller oldu. 16 Şubat Cuma günü için de tatil kararı verildi. O kentimizde 19 Şubat Pazartesi gününe kadar okullar tatil olacak.

O illerde 16 Şubat Cuma günü okullar tatil edildi

Son 3 gündür etkili olan kuvvetli yağışlar, Türkiye'nin birçok bölgesinde felakete dönüştü. 16 Şubat Cuma günü için alınan tatil kararıyla birlikte eğitim-öğretime 3 gün ara verildi. Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre, Erzurum, Ağrı, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı devam ediyor. Güneydoğu Anadolu, Isparta çevreleri, Antalya'nın batı ilçeleri ve Eskişehir'in kuzeyinde de yağışlar etkisini sürdürüyor.

Şanlıurfa ve Antalya'da sel felaketi yaşanırken, Şanlıurfa'da yaşanan sağanak nedeniyle Çoban Deresi taştı, Şanlıurfa-Viranşehir karayolu tedbir amaçlı kapatıldı. Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde sağanak sonucu dere taştı, evler ve ahırlar su altında kaldı. Antalya'da meydana gelen sel felaketi büyük hasara neden oldu.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, aşırı yağış nedeniyle il genelinde kırsal mahallelerdeki okullarda 15 Şubat Perşembe günü için eğitime ara verildiğini açıklamıştı. Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Serap Çetin ise 16 Şubat Cuma günü için Haliliye ilçesinin kırsal mahallelerindeki okullarda bir gün süreyle eğitime ara verildiğini belirtti.

yağış

Antalya'daki sel felaketiyle ilgili Vali Hulusi Şahin, bölgede meydana gelen yoğun yağışın 3 aylık normal yağışın 24 saatte düşmesi sonucu oluştuğunu ifade etti. Selde 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Antalya'da 1343 dekar tarım alanı sular altında kaldı, 983 ev ve iş yerinde temizlik çalışmaları sürüyor.

Su baskını nedeniyle 129 okul, 4 yurt ve 32 cami sel felaketinden etkilendi. Hasar tespit çalışmaları sonucu 78 binada çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı tarafından hasar belirlendi. Ağır hasarlı binalardaki 66 kişi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait tesislerde misafir ediliyor. Sel felaketi sebebiyle oluşan hasarın şu ana kadar 300 milyon TL olduğu belirtiliyor.

Antalya'daki sel felaketine müdahale için İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen 20 milyon TL acil yardım ödeneği kullanılarak, vatandaşlara nakdi ve ayni yardımlar yapılmaya başlandı. Yardımların devam edeceği, eşya yardımlarının Aile Bakanlığı üzerinden destekleneceği ve iş yerlerinin zararlarının KOSGEB tarafından destekleneceği açıklandı. Sel felaketinin oluşturduğu hasarın artabileceği belirtilirken, devletin tüm imkanlarının seferber edildiği vurgulandı.