Onlarca ile sağanak yağış ve kar geliyor!

Meteoroloji uyardı! O şehirleri kar ve sağanak yağış vuracak! Detaylar haberimizde.

Onlarca ile sağanak yağış ve kar geliyor!

Aralık ayında soğuklar hissedilmeye başlıyor. Kar yağışı hafta sonu birçok ili etkileyecek. İstanbul'da kar beklentisi dört gözle bekleniyor. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

SAĞANAK YAĞIŞ VE KAR KAPIDA

Aralık ayında Türkiye'de soğuk ve yağışlı hava etkili olurken, şiddetli yağış yerini kar ve soğuğa bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, bu akşamdan itibaren Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevresi ile Gaziantep'in doğusunda yağış tahminleri geçerli olacak. Bu gece ve yarın sabah saatlerinden itibaren Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa'nın kuzeyi şiddetli , Diyarbakır ve kuzeyi ise sağanak yağışlı olacak. Van, Erzurum ve Erzincan'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzeyi ve Şırnak'ın doğusunda yüksek alanlar ile dağlık kesimlerde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı etkili olacak. Muğla ilinin Kavaklıdere ilçesinde 1.892 metre yükseklikte bulunan Göktepe Dağı'nda kar yağışı etkisini gösterirken, dağ yolu araçlara kapatıldı. Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde 1.892 metre yükseklikte yer alan Göktepe Dağı'nda kar yağışı etkili oluyor. Beyazlarla kaplanan dağın kartpostal görüntüleri oluşturulurken kar kalınlığı 10 cm'ye ulaştı. Hava durumu verilerine göre gece boyunca kar yağması beklenirken, yoğun kar yağışı nedeniyle Kavaklıdere - Göktepe dağı yolu araçlara kapatıldı. Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunun deniz seviyesinden 1.825 metre yükseklikteki Alacabel bölgesine sezonun ilk karı düştü. Öğlen 2 sıralarında başlayan kar yağışının ardından Akseki-Seydişehir karayolunun 1.825 metre yükseklikteki Alacabel bölgesi bembeyaz oldu. Bölgede kar kalınlığı yer yer 5 ila 10 cm'ye kadar çıkıyor. Akseki'nin Yarpuz Mahallesi'nden Alacabel Otoyol Bakım Evi'ne kadar Akseki Seydişehir karayolunun yaklaşık 20 km kısmını etkileyen kar yağışı sebebinden Alacabel otoyolu ekipleri bölgede çalışma başlattı. Alacabel ekipleri, sürücülerin sorun yaşamaması için yollarda biriken karları temizlemek için çalışıyor. Karayolu ekipleri, sürücülerin trafik sorunu yaşamadığını, Alacabel Huzurevi'nde kış hazırlıklarını tamamladığını ve yağmurda gece gündüz çalışmaya hazır olduklarını bildirdi. Van'ın üst kesimlerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle dün kapatılan Van-Bahçesaray Yolu trafiğe açıldı. 

Sağanak Yağış Ve Kar Kapıda

Doğu Anadolu'yu etkisi altına alan kar yağışı ve tipi, Van'ın üst kesimlerini de etkiledi. Yoğun kar yağışı ve kar fırtınası nedeniyle Van-Bahçesaray otoyolu çığ riski nedeniyle dün gece trafiğe kapatıldı. Dün kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşıma kapatılan yol, 11. Bölge Yol Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sayesinde tek şeride açıldı. Ekibin yol açma çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi, bugün saat 15.00'ten itibaren 9 Aralık Cumartesi akşamına kadar kent genelinde sağanak yağışın öngörüldüğünün haberini verdi. Kahramanmaraş Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 9 Aralık Cumartesi akşamına kadar devam etmesi beklenen yağışlar nedeniyle olası sel, su baskını ve trafikte aksamalara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Son zamanlarda kapalı ve yağışlı havanın etkilediği İstanbul için turuncu kod uyarısı verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı meteoroloji raporunda yağışların; Doğu Marmara, Ege Denizi, Akdeniz, Güneybatı Doğu Anadolu, Doğu Çanakkale, Diyarbakır ve Adıyaman civarı, Orta ve Batı Antalya, Mersin civarı ve Antalya'nın güneyindeki kesimlerde kuvvetlidir. Adana ve doğu Antalya'nın kuvvetli, yer yer şiddetli geçmesi düşünülüyor. Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ile kuzey ilçeleri ağırlıklı olarak İstanbul’da kuvvetli sağanak yağış olacağı düşünülmekte. Yağışların, 1000 m üzerinde zaman zaman kar yağışı şeklinde olacağı öngörülmekte. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Kilis için sarı sağanak yağış uyarı kodu yayınladı. Uzman kişiler, Aralık ayının sonlarında İstanbul'da etkili olması beklenen soğuk havanın ve 2024'ün ilk günlerinin karla örtülebileceğini öngörüyor.