Otobüs biletlerine seçim ve bayram zammı geldi!

Ramazan Bayramı yaklaşırken otogarlar hareketlendi! Biletler hızla kapışılırken firmalar ek seferlere başvurdu. Yoğun talebin ardından ise bilet fiyatları da yükseldi.

Otobüs biletlerine seçim ve bayram zammı geldi!

Bayram Coşkusu Yollara Taştı: Ek Seferlerle Yoğunluk Artıyor!

Bayram öncesinde otogarlar, adeta bir seyahat coşkusu ile dolup taşıyor! Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, önümüzdeki 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve Ramazan Bayramı tatili öncesi, otobüs biletlerinin tükenmesiyle başlayan yoğun talebe çözüm bulmak adına ek seferlerin düzenleneceğini ilan etti. Yıldırım, bu bayram sürecinde günlük ortalama 15 bin otobüs yolcusunun taşınacağını ve yaklaşık 6,5 milyon kişinin otobüsle seyahat etmesinin beklendiğini açıkladı.

Ancak, bu artan talep bilet fiyatlarına da yansıdı. Yıldırım'a göre, seçim ve bayram öncesi bilet fiyatlarında yaklaşık yüzde 20'lik bir artış yaşandı. Bu durum, birçok seyahat planını etkilerken, ek seferlerin önemini bir kez daha gösterdi.

Yıldırım, seçim döneminin hızla yaklaştığını ve birçok vatandaşın oy kullanabilmek için şehir değiştirdiğini belirtti. Bazıları ise seyahatlerini bayram tatiliyle birleştirerek uzun bir izin fırsatı yakaladı. Bu durum, otobüs seyahatlerinde önümüzdeki günlerde ciddi bir yoğunluğa işaret ediyor.

Özellikle bayram öncesinde ve sonrasındaki üç günlük dönemde ek seferlerin en yoğun olacağını vurgulayan Yıldırım, tatil süresince trafiğin yoğun olacağı uyarısında bulundu. Yolculuk edenlerin ve sürücülerin güvenliği için dikkatli olunması gerektiğini belirten Yıldırım, emniyet kemeri kullanımının önemine de dikkat çekti. Bu süreçte, daha fazla seyahat eden ve uzun yolculuklara çıkan vatandaşların, trafik kurallarına uyması ve dikkatli olması, güvenli bir bayram tatili geçirmeleri adına oldukça hayati.