Otomobil alımlarında taban ekspertiz ücret tarifeleri güncellendi!

SEDDK, eksper istihdamına ilişkin politikasını değiştirmiş ve ekspertiz ücretlerinde taban oranları güncellemiştir. Bu duyuru Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ekspertiz ücretinin artırıldığı görüldü. Söz konusu revizyonun, ana girdilerin maliyetindeki artışı dikkate alınarak yapıldığı belirtildi.

Otomobil alımlarında taban ekspertiz ücret tarifeleri güncellendi!

Sigorta ve Bireysel Emeklilik Düzenleme Kurumu (SEDDK), sigorta eksperlerinin atanmasına ilişkin yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Yeni fiyat listesi ile birlikte rapordaki temel fiyat listesi de güncellendi. SEDDK'nın "Alacak Eksperlerinin Yetkilendirmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili SEDDK açıklaması şöyle:

“Yönetmeliğin 12 nci maddesinin 2 nci fıkrasına göre anılan ücretler, kuruluşumuz tarafından aksi belirtilmedikç Türkiye İstatistik Kurumunca belirlenen Tüketici Fiyatları Endeksindeki (TÜİK) artış oranına göre güncellenerek alınır.”

ZARURİ GİRDİ MALİYETLERINDE ARTIŞ

Otomobil alımlarında taban ekspertiz ücret tarifeleri

Eksperlik mesleğinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla, mesleğin icrası için gerekli olan girdi maliyetlerindeki artış dikkate alınarak eksperlik ücretinin revize edildiği basın duyurusunda yer aldı.

Temel değerlendirme ücreti, özellikle durum tespiti randevusu sırasında olmak üzere tüm değerlendirme süreci boyunca meydana gelebilecek gecikmelerden kaynaklanan olası iddiaları önlemek için kural değişikliği ile güncellendi.

SEDDK ayrıca, temel bilirkişi ücreti için söz konusu oranların, Alacak Düzenleyici Atanmasına İlişkin Yönetmelik ekinde yayımlandığına da dikkat çekiyor.