Özgür Demirtaş parası olan herkesi uyardı: Bedava peynire dikkat!

Yatırım yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği ünlü ekonomist Özgür Demirtaş bu kez yatırım için değil, dolandırıcılar için uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

Özgür Demirtaş parası olan herkesi uyardı: Bedava peynire dikkat!

Genellikle dolar ve altın için uyarılar yapan ekonomist Özgür Demirtaş, bu kez vatandaşı dolandırıcılara karşı uyardı. Detaylar haberimizde…

banka

 ÖZGÜR DEMİRTAŞ HERKESİ UYARDI. 'FECİ DERECEDE ARTTI' DİYEREK VİRÜS GİBİ YAYILAN TEHLİKEYİ DUYURDU. 'BEDAVA PEYNİR FARE KAPANINDA OLUR'

İktisat profesörü Özgür Demirtaş, destekçilerini virüs gibi yayılma riski konusunda uyardı.

Demirtaş, bu dolandırıcılık yöntemine dikkat çekerek, "Fare kapanlarında bedava peynir bulabilirsiniz" dedi.

Ekonomik yayınlarıyla tanınan Özgür Demirtaş, bu kez dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyardı.

Kısa sürede zengin olma vaadiyle insanları dolandıran Ponzi, saadet zincirine dikkat çeken Özgür Demirtaş, bu yöntemin son dönemde oldukça geliştiğini söyledi.

Peki ponzi ve saadet zinciri nedir?

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN UYARI GELDİ!

Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Değerli dostlar, Ponzi dolandırıcılıkları ve Ponzi oyunları ciddi oranda arttı. Size normal piyasa getirilerinden ÇOK daha yüksek getiri sağlayacağını vaat eden kimseye İNANMAYIN...Lütfen bu mesajımı zihninize yazın." diye yazdı. Ardından, "Bedava Peynir Fare Kapanında Bulunur…" diye paylaşım yaptı.

PONZİ NEDİR?

Ponzi şeması bir dolandırıcılık yöntemidir. İlk başlarda sanki kârlar yüksekmiş gibi yatırımcılar sisteme sokuldu. Sistemde önceki yatırımcıların ödemeleri daha sonraki yatırımcıların paraları ile yapılmaktadır.

SAADET ZİNCİRİ NEDİR?

Piramit şeması, şeması veya genel olarak adlandırıldığı şekliyle piramit şeması, sistemin bir üyesinin başka bir üyeyi sisteme yönlendirerek tamamen para yoluyla kazanmasına dayanır.

 Bu iş modelinde herhangi bir ürün veya hizmet bulunmamaktadır. Sisteme girecek sonsuz sayıda kişi olmadığı için sisteme ilk girenler her zaman daha çok para kazanır, sisteme sonradan katılan çoğu kişi mağdur olur. Bu sebeple piramit sistemi birçok ülkede yasa dışıdır.