Piyasada faiz şoku sona erdi! Dolar ve Euro 28 Ağustos 2023 günü işlemlere hızlı başladı

Türkiye'de ekonomik krize neden olan döviz kuru, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yüzde 25'e çıkarmasıyla düştü. Dolar kuru karar öncesi 27,2 lira seviyesinden 25,8 liraya geriledi. Ancak piyasa faiz şokundan hızla kurtuldu ve dolar kurunun yeni haftaya 26,56 lira seviyesinden başladığı görüldü.

Piyasada faiz şoku sona erdi! Dolar ve Euro 28 Ağustos 2023 günü işlemlere hızlı başladı

Türkiye'de satış, parlamento seçimlerine kadar döviz kurunun değer kaybetmesine yol açtı, ancak seçim sonrasında AKP iktidarının tüm ekonomi politikalarından vazgeçmesi ve baskıların kalkmasıyla döviz kurunun değer kazanması sağlandı. Seçim sonrası açıklanan dolar kuru 27 lira aralığını, euro kuru ise 30 lira aralığını test etti.

Dolar ve Euro 28 Ağustos 2023

AKP'nin parlamento seçimleri sonrasında terk ettiği bir diğer ekonomi politikası da düşük faizlerdi. Seçimin ardından yeni Kabine'de Maliye Bakanı olarak göreve getirilen Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası'na ataması yapılan Hafize Gaye Erkan, ekonomi politikalarında faiz oranlarını hızla artırdı. Son merkez bankası toplantısında faiz oranı yüzde 25'e çıkarıldı.

Dolar, Perşembe günü 27,2 TL'den 25,3 TL'ye geriledi ve Merkez Bankası'nın beklenenden çok daha iyi faiz artırımı yapmasının ardından Cuma günü 26,50 TL'den kapandı.