Sadece saatler kaldı! Ödeme yapmayan iki katı para verecek: Hemen harekete geçin

Binlerce borçluyu etkileyecek olan SGK'nın borç yapılandırmasının ödenmesine ilişkin önemli bir açıklama geldi.

Sadece saatler kaldı! Ödeme yapmayan iki katı para verecek: Hemen harekete geçin

31 Temmuz 2023 tarihindeki yeniden yapılandırma vadesi, cari dönem prim borcu ve diğer tüm borçların vadesi 3 Ağustos saat 23:59'a kadar uzatılması yönünde bir karar alındı.

"Yapılandırma Ödeme Süresi"

SGK'dan yapılan yazılı açıklamanın içeriğinde borç yapılandırma ödemelerinde son tarihin 3 Ağustos günü olduğu belirtildi. Konfigürasyon ile ilgili tüm ödemeler bu süre içerisinde yapılmalıdır.

Ödemeler nasıl yapılır?

SGK borç yapılandırma ödemeleri

SGK ödeme erteleme işlemi vergi dairesine gitmeden kolayca yapılabilir. Ödemeler mobil uygulama veya Maliye Bakanlığı web sitesi üzerinden yapılabilir. Ayrıca ödeme işlemleri için anlaşmalı banka şubeleri ve mobil uygulamalar da kullanılabilmektedir.

"Borç Sorgulama İşlemi"

SGK'nın yükümlülüklerine ilişkin sorgulamalar sgk.gov.tr ​​adresinden online olarak yapılabilir. Kullanıcılar sorgulama tipi, sorgulama tipi ve kayıt numarası seçerek mevcut borçları hakkında bilgi alabilirler.

SGK Borç Ödeme Yeniden Takvimi, vatandaşların borçlarını düzenli ve aynı zamanda da kolay bir şekilde ödemesini sağlayacak. Ödemeleri zamanında yapmanın önemli olduğunu ve geç ödemelerin cezalara neden olabileceğini unutmamak önemlidir.