Salak Milyoner filminin usta oyuncusu 74 yaşında hayatını kaybetti

Zeki Alasya'nın ilk eşi Oya Alasya'dan üzücü haber geldi. Kızları Zeynep Alasya'dan gelen kara haber ile hayranları ve sanat camiası hüznünü paylaştı. İşte detaylar...

Salak Milyoner filminin usta oyuncusu 74 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Oya Alasya, 74 yaşında yaşama veda etti. Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan Oya Alasya'nın vefatı, kızı Zeynep Alasya tarafından duyuruldu. Zeki Alasya'nın ilk eşi ve nice filmi beraber paylaştığı Oya Alasya'nın vefatı herkesi üzdü. 

Oya Alasya, 1949 yılında İstanbul'da doğdu ve kariyerine tiyatro ile başladı. Zeki Alasya ile evliliğiyle tanınan sanatçı, bir döneme damga vuran "Köyden İndim Şehire" ve "Salak Milyoner" gibi unutulmaz filmlerde rol aldı. Özellikle Himmet’in Karısı karakteriyle hafızalarda yer etti. 1949 yılında İstanbul'da doğan Oya Alasya, Zeki Alasya ile evliliğiyle tanınırken, bu birliktelikten Zeynep isimli bir kızı olduğu biliniyor. Ünlü oyuncu, 1960'lı yılların sonlarına doğru Zeki Alasya ile tanıştı ve 1969 yılında evlendiler. Ancak 1987 yılında evlilikleri sona erdi.

oya alasya vefat etti

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Oya Alasya, 74 yaşında aramızdan ayrıldı. Sanat dünyasının bu büyük kaybı, Türk sinemasına ve tiyatroya olan katkılarıyla hatırlanacak olan Oya Alasya, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Oya Alasya, tiyatro ve sinema dünyasına büyük katkılarda bulunmuş, unutulmaz eserlere imza atmış bir sanatçı olarak anılmaya devam edecek. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.