Şarkıcı Tan Taşçı'ya hakaretten para cezası: Ezgi Mola ve Hazal Kaya ile...

Ünlü şarkıcı Tan Taşçı'ya para cezası şoku! Ünlü isim bu sebeple para cezasına çarptırıldı! Tüm detaylar haberimizde.

Şarkıcı Tan Taşçı'ya hakaretten para cezası: Ezgi Mola ve Hazal Kaya ile...

Ezgi Mola ve Hazal Kaya'nın ardından şarkıcı Tan Taşçı'da hakaret suçlamasıyla para cezasına çarptırıldı! Tan Taşçı karara şok oldu! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TAN TAŞÇI'YA PARA CEZASI

Batman ili Beşiri ilçesinde hayatına son veren İpek Er'e cinsel saldırıda bulunan Uzman Çavuş Musa Orhan sosyal medya üzerinden kendisine hakaret eden ünlü isimleri hedef aldı. İlk olarak sosyal medyadan paylaşım yapan Ezgi Mola para cezasına çaptırıldı ve Tan Taşçı Ezgi Mola'yı destekler nitelikte bir paylaşım yaptı. Tan Taşçı Musa Orhan isimli zanlıya sesli, yazılı ya da görüntülü paylaşımla hakaret ettiği suçuyla 65 gün adli para cezası olarak 1300 TL para cezasına çarptırıldı ancak mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. İpek Er yaşadığı yerde ateşli silahla intihar etmeye kalkıştı ve kaldırıldığı hastanede 34 gün sonra hayatını kaybetti. Arkasında bir mektup bırakan İpek Er Siirt ilinde görev yapan Uzman Çavuş Musa Orhan'ın kendine cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. Musa Orhan için Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde nitelikli cinsel saldırı suçlamasıyla 12 seneden az olmamak şartıyla dava açıldı. Tutuksuz olarak yargılanan sanık sosyal medya üzerinden tepkilere maruz kalırken oyuncu Ezgi Mola 20 Ağustos 2020 tarihinde sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. 

tan taşçı'ya para cezası verildi

Musa Orhan'ın avukatı olduğu bilinen Mehmet Erkan Akkuş Ezgi Mola'nın paylaşımıyla ilgili sesli, yazılı ya da görüntülü iletiyle hakaret suçlamasıyla 2 sene 4 aya kadar hapis istemiyle dava açtı. Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi 24 Mayıs 2022 tarihinde kararını verdi ve Ezgi Mola 87 gün olarak 6 bin 960 TL para cezasına çarptırıldı. Ezgi Mola'yı destekleyen Tan Taşçı'da sosyal medyadan 'Tecavüzcüye tecavüzcü denir. Ezgi Mola'ya hapis istemiyle hakaret davası açmak tecavüzü meşrulaştırmaya çalışmaktır.' yazsını yazdı. Yine aynı avukat müvekkiline hakaret edildiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonrasında Musa Orhan'ın yargılama dosyasında kesinleşen mahkumiyet kararı olmadığını ve tecavüzcü ithamında bulunulmasının hakaret suçu oluşturduğunu söyledi. Tan Taşçı için 2 sene 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Taraflar uzlaştırma bürosunda da uzlaşma sağlayamadı. Banaz Asliye Ceza Mahkemesi'nde basit yargılama usulüyle görülen davada Musa Orhan'ın dosyasının istinaf aşamasında olduğu ve aleyhine kesinleşen mahkumiyet kararı olmadığı için tecavüzcü ithamının hakaret suçu oluşturduğuna karar verilmiş oldu. Tan Taşçı'ya uygulanan indirimlerle birlikte 65 gün karşılığı olarak 1300 TL para cezası verildi. Aynı zamanda Tan Taşçı'ya 5 sene denetim süresi de verildi. Musa Orhan'ın avukatı sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı; 'Kime yapılırsa yapılsın, tweet atıp hakaret etmek, linç etmek düşünce özgürlüğü sayılmaz. Masumiyet karinesi ve adil yargılanma hakkı hepimiz için lazımdır, korunması gereken, popülizme meze edilmeyecek kutsal değerdir bunlar.'