Sosyal medyada ücretsiz biniş videosunun arkasındaki gerçek farklı çıktı

Bursa'da belediye otobüsünde yaşanan ilginç bir olay sosyal medyanın gündemine oturdu. Bir genç, otobüse binenlere "İçimden geldi bugün binişiniz ücretsiz" diyerek dikkat çekmişti.

Sosyal medyada ücretsiz biniş videosunun arkasındaki gerçek farklı çıktı

Bursa'da belediye otobüsünde meydana gelen ilginç olay, sosyal medyayı salladı. Bir üniversite öğrencisi, otobüs şoförünün validatör arızası nedeniyle yorulması üzerine, arkadaşlarına ücretsiz biniş imkanı tanıdı. "İçimden geldi bugün binişiniz" diyerek keyifli bir jest yapan genç, videoya çekildi. Ancak beklenmedik bir şekilde, sosyal medyada dolaşan bu görüntülerin ardında yatan gerçek, bir sevgiliden ayrılık hikayesi değilmiş. Videonun viral olmasıyla birlikte yanlış anlaşılan genç, aslında şoförün yorulduğunu fark edip arkadaşlarına keyifli bir sürpriz yapmıştı.

SD

"SEVGİLİ DURUMUM YOK, MAKARA YAPTIK: ÜNİVERSİTELİDEN İLGİNÇ GÜNÜN ŞAKASI"

Bursa'da yaşanan otobüs macerasının ardından, olayın başrol oyuncusu olan Uludağ Üniversitesi öğrencisi Hüseyin Halis, gerçeği açıkladı. Hüseyin, "Gece vakti yurda giderken otobüs geldi, biz de bindik. Bu kartın okutulduğu validatör arızalıymış, şoför de binen yolculara sürekli uyarıda bulunuyordu. Şoför de biraz bizim devam etmemiz için ricada bulundu." dedi.

Olayın sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Halis, arkadaşlarıyla beraber çektikleri videoyu paylaştı. Ancak bu paylaşım, yanlış anlaşılarak genç öğrencinin sevgilisinden ayrıldığı için böyle bir jest yaptığı şeklinde yorumlandı. Halis, durumu düzeltmek adına, "Sevgili durumum yok, 'makara olsun' diye yazdım." açıklamasını yaptı. Yolcuların sevinçle bindiği otobüs, aslında bir arkadaş şakasıydı. Halis, "Arıza vardı, biz de ondan faydalandık. Büyükşehir Belediyesi'ne bu ücretsiz yolculuktan dolayı teşekkür ediyoruz. Gençler için devamını bekliyoruz" dedi.