Tahliye edilen Ogün Samast ile ilgili flaş gelişme!

Katil Ogün Samast hakkında son dakika gelişmesi! 2 dosya bir araya getirildi. Detaylar haberimizde.

Tahliye edilen Ogün Samast ile ilgili flaş gelişme!

Hrant Dink'in katili Ogün Samast geçtiğimiz günlerde serbest bırakılmıştı. Samast hakkında açılan yeni dosya, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyayla bir araya getirildi. Tüm detaylar haberimizde.

İKİ DOSYA BİR ARAYA GETİRİLDİ

AGOS gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast hakkında, "silahlı terör örgütü adına suç işlemek" suçundan en fazla on iki yıl hapis cezası talep edilen yeni iddianame açılmıştı. Suçlamalar İstanbul İkinci Çocuk Ceza Mahkemesi tarafınca onaylandı. İstanbul İkinci Ağır Ceza Mahkemesi, Ogün Samast'ın 26 Aralık'taki ilk duruşmasına katılmaması hâlinde hakkında tutuklama kararı çıkarılacağını söyledi. İstanbul İkinci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Aralarında Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de bulunduğu on bir sanıkla ilgili dosyalar tutuluyor. Ogün Samast'ın isnat ettiği suçları işlemekle suçlanan sanıkların yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. İki dosyanın birbiriyle ilişkili olduğuna dikkat çekerek birleştirilmesi talep edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, söz konusu davanın mevcut davayla bir araya getirilmesine karar verdi. Tutuksuz yargılanan Ogün Samast'ın 6 Aralık'ta hakim karşısına çıkması planlanıyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 12.04.2021 tarihli iddianamede, Arat Dink, Delal Dink, Hasrof Dink, Rahil Dink, Sera Dink'in suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Ogün Samast'a "suça sürüklenen çocuk" gerekçesiyle çıkıyor. İddianameye göre Yasin Hayal "suç örgütü yöneticiliği" suçundan, Erhan Tuncel ve Ogün Samast ise "suç örgütüne üye olmak" suçundan ceza aldılar. İddianamede ayrıca Ogün Samast'ın 5.01. 2014 senesinde savcılara verdiği ifadede şöyle denildiği belirtiliyor: "Evde bilgisayarımda oyun oynuyordum. O sırada üç metre arkamda mutfak vardı ve mutfağın kapısı açıktı. Erhan ve Yasin konuşuyorlardı ben de duydum. Erhan'ın “Ramazan Akyürek ve Fuat yöneticidir” dediğini duyunca dönüp dinledim. Yasin şöyle dedi: "O halde güçlü bir desteğimiz var." Evden çıkarken Yasin'e sordum. Yasin, "Ramazan Akürek'i biliyorum. Adını biliyorum, Trabzon'da müdürlük yaptığını da biliyorum ama Fuat kim?" diye sordum. 

İki Dosya Bir Araya Getirildi

Yasin bana, "Erhan'ın tanıdıkları, biz bu işi başka bir çocuğun yapmasını istedik. Çocuk pes etti, Erhan onlardan, hatta Ramazan'ın müdüründen, İstanbul emniyet müdürüne kadar tavsiyeler aldı. Siz de biliyordunuz ama. hepsi arkanızda duruyordu. Bence büyük bir kahraman olacaksın, vazgeçersen kötü olur, seni yakarım." dedi. Dediğim gibi tekrar "Tamam" dedim. Yasin'e "Sonra ne olacak?" diye sordum. Yasin'in bana "Doğruca vur. İmzan olacak." dedi ve bana bir bayrak verdi, Trabzon'a dönerken "Gelip seni alacağım" dediği bildirildi. 14.06.22 senesinde tekrardan ifade veren Samast ikili arasındaki konuşmaya şahit olduğunu yineledi. İddianamede, FETÖ'nün, devletin anayasal kurumlarını ele geçirmeye yönelik amaçları doğrultusunda askeriye, mülkiye, emniyet, yargı ve diğer kurumlarının kontrolünü ele geçirmesine yardımcı olduğuna inanılan bürokrat ve çalışanları görevden aldığı belirtiliyor. Ogün Samast'ın silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'nin doğrudan üyesi olduğuna dair somut bir delil bulunmadığı belirtildi. Ancak ele geçirilen bazı deliller, Samast'ın silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'nin yönetici ve üyeleriyle bağlantılarının olduğunu gösteriyor. Samast'ın bu irtibatının şüpheliler Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender'le beraberliği davaya dahil olmasına yol açmış, olaydan sonra örgütün kurallarına uygun hareket ettiği anlaşılmıştır. Hazırlanan iddianamede, Ogün Samast'ın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.